20 овце и кокошки станаха жертва на мечка в с. Забърдо

30745
20 овце и кокошки станаха жертва на мечка в с. Забърдо
Снимка: БГНЕС

Мечка е разкъсала 20 овце и е нападнала кокошки тази нощ в чепеларското село Забърдо. Това каза за Радио „Фокус” – Смолян животновъдът Славчо Кавърджиев, собственик на овцете. По неговите думи, с тях овцете, които са разкъсани от мечката в неговото стопанство вече са 23.

Седем негови прасета и една крава също са станали жертва на мечката стръвница. Кавърджиев каза още, че тя е правила опити и преди три дни, но е била прогонена от пастира, което се грижи за тях. Тази нощ той отново е бил на мястото, но не е успял да я прогони. Животновъдът уточни, че по-рано снощи мечката е нападнала и кокошки в селскостопанския двор на селото, но е била забелязана и прогонена.

Мечки атакуват в Смолянско

Мечки нападнаха стопанства в родопските села Брезе и Забърдо, съобщават от Районната екоинспекция в Смолян. Получени са два сигнала за ...

Кавърджиев допълни, че жителите на селото са направили подписка с искане да се издаде разрешително за отстрел на проблемната мечка. Хората се заканват, че ако скоро не се издаде такова разрешително са готови да блокират главния път Смолян-Пловдив.

Славчо Кавърджиев заяви още, че ако не се вземат никакви мерки от държавата, той лично ще направи и друга подписка, с която ще призове жителите на Забърдо да не гласуват на предстоящите избори.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com