30 са вече случаите на коронавирус у нас

7244
30 са вече случаите на коронавирус у нас
Снимка: БГНЕС

Седем са новорегистрираните случаи на коронавирус днес. Това обяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов след извънредното правителствено заседание, посветено на мерките за справяне със заразата.

В обявените дотук ограничения, които ще бъдат затворени заради извънредното положение, не влизат бензиностанциите, уточни премиерът. „Според мен молове, хранителни стоки, банки, застрахователни клонове и аптеки не бива да се затварят. Аз обаче ще се съобразя с препоръките на щаба. Същото важи за ресторантите. Спираме работата им, но трябва да решим дали това значи, че кетърингът и доставките също ще спрат“, допълни Борисов.

Ново извънредно правителствено заседание свиква Борисов

Министър-председателят Бойко Борисов свиква извънредно заседание на Министерския съвет днес в 16.30 часа, съобщиха от правителствената ...

Относно учениците, той обяви, че министър Красимир Вълчев е приготвил цяла програма за дистанционно обучение на децата, като за целта ще се използва БНТ 2 или БНТ 4. „Мерките целят най-вече ограничаването на контактите, за да се справим с коронавируса“, повтори отново Борисов като уточни, че се работи и по това министрите да стоят по кабинетите си и да се ограничат техните срещи. Подобен съвет той даде и към работодателите, като където е възможно служителите да работят от вкъщи.

Премиерът отново призова хората да не се презапасяват с хранителни продукти и стоки от първа необходимост. „Можем да се справим с кризата, ако всеки един от нас се води от презумпцията да контактува по-рядко. Нашите заповеди не са нито Конституция, нито Библия, за да не могат да бъдат променяни. Логиката е да няма стълпотворения“, уточни той.

„Преди десетина минути говорих с Урсула фон дер Лайен, като отново ѝ казах, че затварянето на границите на определени държави създава проблем за вноса и износа. Нашата икономика е отворена и това дава отражение върху нея. Обмисляме да има чисти коридори – гишета, през което тировете да преминават, шофьорите да не слизат и да се провежда дезинфекция“, допълни Борисов.

„Рискът от разпространение на коронавирус в бежанските лагери е голям. Затова има планове и се работи да запазим нулевия миграционен натиск“, каза още премиерът. Той уточни, че България ни не е пропуснала нито една мярка от въведените в останалите страни.

Европа вече е "епицентър" за пандемията на коронавируса, съобщи Световната здравна организация

Световната здравна организация предупреди, че Европа вече е "епицентър" за глобалната пандемия на коронавирус и отчита повече ежедневни...

Щабът остава основен орган в борбата с коронавируса. Прокуратурата има план за справяне със спекулата и всичко да бъде под контрол. За целта е създадена нужната координация между ДАНС, МВР и ВКП.

Още: "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 13 март"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

От Метеобалканс предупреждават: Идват бури с гръмотевици и градушки

По-високи заплати след отпуск за бременност, по-високи и след отпуск за "увреждане" - има ли как? ВАС реши

Габриела Наплатанова временно ще ръководи СЕМ до 27 октомври

Техномаркет премества магазина си във Велинград в новия Ритейл парк

Голямото преброяване на малките врабчета ще се проведе за 8-ми път тази събота - 27 април

Край на мандата на Соня Момчилова: СЕМ избира нов председател

Добра, но няма да даде резултат: Експерти за намаляване на скорост по магистралите

Жълт код за проливни валежи и гръмотевици

Синдикатите излизат на протест пред Министерски съвет

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com