47 000 лв. бяха дарени на "Гранична полиция"

17261
47 000 лв. бяха дарени на "Гранична полиция"
Снимка: БГНЕС

Британско външно министерство предостави безвъзмездна помощ на Главна дирекция "Гранична полиция", съобщиха от пресцентъра на МВР, предаде БГНЕС.

Катрин Барбър, заместник-посланик на британското посолство в София и главен комисар Захарин Пенов, директор на Главна дирекция "Гранична полиция", подписаха декларация за безвъзмездно предоставяне на помощ. Тя е за закупуване на 228 зимни гуми на стойност 47 000 лева за високопроходимите автомобили, патрулиращи на българо-турската граница.

196 зимни гуми са за служебните автомобили Ланд Роувър "Дефендър" и 32 - за Нисан "Патфайндър". Те вече са закупени и автомобилите са оборудвани с тях. Главен комисар Пенов изрази благодарността си, че всички патрулни автомобили са осигурени за работа в планински условия.

Катрин Барбър, заместник-посланик на британско посолство София, коментира: "Приливът на голям брой имигранти може да е повод за притеснение за всяка страна. Разбираме това и затова подкрепяме България, когато тя има нужда. Готови сме да съдействаме на българските власти в усилията им да осигурят контрола на границата и в същото време да подкрепят хората, търсещи убежище от ужасните събития в Сирия.

Гранична полиция продължава да върши трудна работа при трудни обстоятелства. Надяваме се тази помощ да бъде малко облекчение и отличната ни съвместна работа да продължи."

Представителите на британското посолство посетиха Локалния координационен център в ГПУ-Свиленград, където се запознаха с начините за осъществяване на комуникация между патрулите във връзка със задържане на нарушителите в реално време.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com