500 души минали през "Пирогов" на Нова година, трима с ампутирани пръсти заради пиратки

1924
500 души минали през "Пирогов" на Нова година, трима с ампутирани пръсти заради пиратки
Снимка: БГНЕС

500 души са преминали през болницата през последното денонощие. Това каза изпълнителният директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. Асен Балтов по време на брифинг в болницата.

Според него случаите в новогодишната нощ са сходни в сравнение с минали години. „Имало е доста натоварено дежурство - 500 души през последното денонощие. По-голямата част са започнали да идват след 00.00 през нощта“, коментира проф. Асен Балтов и поясни, че това е доста необичайно.

Зам.-шеф на "Пирогов": Служителите ще си получат парите с месец закъснение

Служителите на „Пирогов” ще си получат парите с един месец закъснение. За това нещо беше предупредено. Ако не беше направен...

Проф. Балтов уточни, че от 23 декември 2017 г. до днес през УМБАЛСМ „Пирогов“ са преминали около 4500 пациенти. "Удовлетворен съм от работата на колегите. "Пирогов" заема своето достойно място. Надявам се да пооправим и сградния фонд", допълни директорът на "Пирогов". Проф. Балтов изтегли новогодишен късмет за болницата: "Удовлетворение".

Трима души са с ампутация на пръсти след използване на пиратки, допълни Балтов. По думите му през дежурството в новогодишната нощ най-натоварен е бил травматологичният кабинет.

„Доста случаи с пиратки. Трима пациенти са с ампутации на пръсти вследствие използване на пиратки“, добави проф. Балтов. Той поясни, че има и случаи на счупвания в областта на пръстите. Проф. Асен Балтов допълни, че сред пострадалите от използване на пиротехнически средства няма деца.

„Честита Нова година на всички. Желая ви преди всичко здраве. По-малко да ни посещавате“, каза директорът на УМБАЛСМ „Пирогов“.

"Пирогов": Някой цели болницата да не работи и да се саботират реформите

Не е ясно кой и защо цели "Пирогов" да не работи, както не е ясно и кой цели да саботира реформата в болницата. Това каза на брифинг з...

Двама пациенти са приети в болницата заради употреба на алкохол и марихуана, а трима младежи след консумация на уиски на екс, заяви още Балтов, цитиран от Фокус.

Той отчете, че в токсикологията е имало по-малко пациенти в сравнение с минали години. „Имаме двама пациенти, които са приети след употреба на алкохол и марихуана. Трима пациенти са употребили алкохол в по-големи количества. Те са сравнително млади между 15-25-годишна възраст“, коментира той, като уточни, че младежите са пили алкохола на екс.

Проф. Асен Балтов поясни, че през хирургията са преминали около 30 пациенти. „Повечето са били с болки в корема, но без да имат някакви съществени оплаквания, които да имат нужда от приемане в болница“, коментира той. директорът на "Пирогов" уточни, че са извършени четири оперативни интервенции заради преплитане на черва или кръвотечение от стомашно-чревния тракт и дебелото черво.

Той отчете, че един от най-натоварените кабинети е бил този по неврохирургия. „Имало е доста алкохолно повлияни пациенти, които са получили множество рани в областта на лицето и главата. Били са обработени. Повечето са освободени след това“, коментира проф. Балтов. Директорът на болницата поясни, че „Пирогов“ има необходимите екипи, за да прием на пациенти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com