8 от извършителите на побоя в бившия рудник в Перник са задържани

3749
8 от извършителите на побоя в бившия рудник в Перник са задържани

Осем от извършителите на побоя в бившия рудник „Гарванов” в Перник са задържани, а други двама се издирват. Това съобщи за Агенция „Фокус” директорът на Областната дирекция на МВР-Перник комисар Валентин Димитров.

Извършителите на побоя над петимата охранители са десет, осем от тях са в помещенията за временно задържане. Общо 20 души са задържани в помещенията за временно задържане в процеса на воденото досъдебно производство. 12 от тях вече са освободени. Това са шофьорите, които са били на смяна и някои от тях са били очевидци на извършения побой.

Двама пострадали след меле в пернишки рудник

Двама охранители са пострадали след жесток побой в пернишки рудник, съобщи МВР.Инцидентът е станал тази нощ около 02,30 ч. в бившия руд...

"Двама от потърпевшите са с по-тежки наранявания. Състоянието им продължава да е тежко, но животът им е вън от опасност. С останалите трима се провеждат необходимите процесуално-следствени действия", каза комисар Димитров.

В хода на разследването е установена първопричината за нападението и нанасянето на телесни повреди. Собственикът на фирмата, която е сключила договор за извозване на въглища, е установил липса на гориво в края на месеца. Тази липса на гориво е принудила един от неговите служители, който е тежко пострадал и се намира във ВМА, да повика четирима свои приятели да стоят горе при шофьорите, за да не продават нафта. "От това са пострадали купувачите на нафта, тъй като са я купували на много по-ниски цени от тези, на които се предлага в мрежата на бензиностанциите в страната. Заради това те са решили да нанесат побой на петимата мъже", допълни комисар Валентин Димитров.

Към момента похитителите остават в ареста. Все още тече 24-часовото им задържане от вчера към обяд. Към 14.00 часа материалите ще бъдат докладвани на наблюдаващия районен прокурор и ще им бъдат повдигани обвинения. Ще бъде поискана 72-часова мярка за основните извършители на побоя.

Редактор" Петър Проданов

1 088 013 лв. са отпуснати за щетите от земетресението в Перник

Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане разпредели 1 088 013 лева за преодоляване на последиците от земетресениет...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com