АБВ с категорична позиция против Луковмарш

16069
АБВ с категорична позиция против Луковмарш
Снимка: БГНЕС

Алтернатива за българско Възраждане изразява решителното си неодобрение на планирания за 14 февруари Луков марш в София.

Както показва практиката, това събитие се използва за публичен израз на расистки, ксенофобски и крайно националистически идеи, толерирането на които ние считаме за недопустимо. Езикът и символите на омразата нанасят трудно поправима вреда на обществената атмосфера и създават  нови линии на противопоставяне в българското  общество. По наше убеждение демократичните свободи изискват съблюдаване на общочовешки ценности, които са несъвместими с възхваляването на исторически личности, чиято обществено-политическа дейност е свързана с държави и идеологии, противостоящи на антихитлеристката коалиция във Втората световна война.

Луков марш скандира: Фашизмът не е мнение, а престъпление

"Фашизмът не е мнение, а е престъпление". Това скандираха десетки хора, които се включиха в шествие против провеждането на Луков марш в...

ПП АБВ се присъединява към всички политически сили, обществени организации и граждани, които споделят същите разбирания и се обявяват против провеждането на Луков марш в българската столица. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com