X
 
 

Адв. Хаджигенов: ВКС може да се произнесе още днес, жалбата за Полфрийман е недопустима

8009 1
photo of Адв. Хаджигенов: ВКС може да се произнесе още днес, жалбата за Полфрийман е недопустима
Снимка: Actualno.com
"Това, което се прави в момента, е чисто политически ход. Това няма нищо общо нито с правото, нито с правосъдието, още по-малко със закона. И това е насочено срещу конкретни съдии. Вижте, в последните години с активното участие на главния прокурор се прави опит да се убие правовата държава и правото изобщо у нас. За съжаление, това е доста успешно. Правото у нас почти е умряло." Това каза по случая "Джок Полфрийман" пред Actualno.com aдв. Николай Хаджигенов.

Как ще се развие делото за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман?

Не е ясно кога окончателно става ясно какво се случва с Джок Полфрийман

Върховният касационен съд (ВКС) най-вероятно няма да се произнесе днес (7 октомври) по искането на прокуратурата да бъде възобновено пр...

Върховният касационен съд (ВКС) има един-единствен ход и той е да обяви жалбата на главния прокурор за недопустима, обяви адвокатът. Искането ВКС да се заеме с условното освобождаване на Джок Полфрийман е на Сотир Цацаров, който реагира на присъдата на С За съжаление, твърде силно се политизира, но всъщност главният прокурор е този, който винаги политизира нещата, добави юристът.

"Би трябвало да се произнесе веднага, т.е. още днес. Доколкото тук няма нито правна сложност, то няма кейс (случай). Искането е недопустимо и то трябва да приключи. Точка, край", категоричен беше адв. Хаджигенов.

ВКС може да се произнесе с "решение", а според адвоката трябва да е с "определение". Това са различни актове, обясни Хаджигенов.

Прогнозата на Хаджигенов е, че делото за освобождаването на Джок Полфрийман ще приключи преди избора на нов главен прокурор, докато съдбата на делото за възобновяване на разследването на убийството на Андрей Монов - едва ли. Възобновяването на това делото е свързано със записа, който се появи в социалните мрежи. Видеото показва почти пълна картина на случващото се пред Министерство на здравеопазването в злополучната нощ.

Защо обаче записът се появи точно сега?

Адвокат твърди: Джок Полфрийман е отвлечен от държавата, а главният прокурор е съучастник

Джок Полфрийман е отвлечен от държавата. Това заяви в ефира на БТВ адвокат Михаил Екимджиев. По думите му ще има тежки последици за стр...

"Аз гледах този запис преди месеци - без стрелки, без субтитри. Записът е достатъчен, за да стане ясно, че е самозащита и показанията на свидетелите са лъжливи. Още повече, че в корицата на делото има достатъчно данни, че те са дали първоначално едни показания, които кореспондират пряко със записа, а след това са променени. Изведнъж става така, че Джок Полфрийман, въоръжен с нож, напада група от 13 души, въоръжени с камъни. Пияни като мотики всичките. Самият Монов е имал 3 промила алкохол в кръвта постмортем измерено, което означава, че е бил мъртвопиян", продължи адав. Хаджигенов.

Адвокат Хаджигенов коментира предстоящия избор на главен прокурор и протестите срещу единственият номиниран Иван Гешев и самата процедура на избор.

"Гледайки как гражданското общество е мъртво, очаквам да изберат Гешев за главен прокурор... Ако изберат Гешев за главен прокурор Цацаров ще ни се види като чудо. А Цацаров, въобще прокуратурата под негово управление, е най-големият закононарушител за последните 30 години под негово управление."

Цялото интервю можете да гледате в следващото видео:

Непоказвани кадри разкриват подробности от случая "Полфрийман" (ВИДЕО)

Видео с продължителност 23 минути показва кадри, заснети от камери в близост до мястото на убийството на студента Андрей Монов в нощта ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • българин 1 българин преди 1 месец Профил на трол?
    Чест и почитания за този човек, не е за вярване, че е адвокат като виждаме деянията и морала на повечето от колегите му "юристи", жалко, един дон Кихот не стига.
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 16-17 ноември

Овен Тези почивни дни ще ви докажат, че човекът, в когото сте влюбени, всъщност е и вашият най-доверен приятел, съветник и пазител на тайни. Може...

Последно в Актуално