X
 
 

Полфрийман остава в центъра за чужденци в Бусманци

1828 1
photo of Полфрийман остава в центъра за чужденци в Бусманци
Снимка: БГНЕС
Джок Полфрийман остава в центъра за временно настаняване на чужденци в Бусманци в очакване на временен паспорт поне до другата седмица, съобщи Нова телевизия.

Австралиецът беше предсрочно освободен от затвора с решение на Софийския апелативен съд. Той излежа 12 от наложени му 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов. Тъй като няма валидни документи за самоличност, Дирекция „Миграция” го отведе в Бусманци.

Джок Полфрийман е на свобода, настанен е в Центъра в Бусманци (СНИМКИ)

Убиецът на студента Андрей Монов - Джок Полфрийман, беше освободен от затвора около 15:40.  В момента той няма валидни документи ...

Полфрийман очаква посолството на Австралия в гръцката столица Атина да му издаде временен паспорт, за да бъде освободен. Развитието по този казус доведе до тежки критики към съдебния състав и отекна и в парламента.

„Това, че получава много критики от морална гледна точка е различен въпрос. Това е акт на съда, влязъл в сила и се изпълнява вече”, коментира адвокат Людмил Рангелов. „В мотивите на това определение има два много важни момента. И представителят на прокуратурата, и представителят на затворническата администрация енергично поддържат тезата, че не са налице условията за такова освобождаване. При обсъждането обаче на доказателствата, Апелативният съд не се е съгласил с първоинстанционния съд, че тези наказания, които са в едно по-старо време, имат някакво правно значение към момента, в който се разглежда искането за освобождаване”, обясни адвокат Рангелов. „Съдът винаги има избор, но така е преценил”. Адвокатът обясни още, че след анализа на доказателствата, се прави извод, че са изчерпани възможностите в условията на затвора той повече да се превъзпитава. Според него случаят се наблюдава и на дипломатическо ниво.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
    Сега всички са зяпнали срещу австралиеца, а когато пияната руска свиня Стависки уби едно момче и осакати завинаги едно момиче, какво наказание получи и каква беше реакцията на българите?! Пита ли някой семейството на Даниела Горсова как живее толкова години?!