Ангелкова: Само две жалби има от чужденци за шум в курортите

1194
Ангелкова: Само две жалби има от чужденци за шум в курортите
Снимка: БГНЕС

При изпратени над 500 писма до хотелиери с питане дали има искания за възстановяване на разходи за почивка в България заради шума се оказало, че има само два такива случая, обяви днес по bTV министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя уточни, че най-често връщане на парите се иска заради стомашни проблеми.

Ангелкова за пореден път отрече да има сериозен проблем с вицепремиера Валери Симеонов, който я атакува няколко пъти този сезон. "Като има съмнения, компетентните органи трябва да се произнесат и те се произнесоха. Важно е в работен режим и в диалог да изчистваме проблемите. Имаме различни гледни точки и е важно те да се обсъждат", каза министърът.

Ангелкова: Ще предложим да се финансират интегрирани туристически проекти

Ще предложим в следващия програмен период по оперативните програми да се финансират големи, интегрирани туристически проекти. Планираме...

Ангелкова повтори идеята си националните курорти да имат специфичен статут по отношение на регулациите за шума, като има зониране - обособяване на парти зони и зони за семейна почивка. "Като има продуктово райониране, няма да има основания за претенции", е нейното мнение.

Министърът се похвали, че плажовете без концесионер са намалели с 23% в сравнение с миналата година и сега са 87. Според нея вариант всички да се стопанисват е чрез групирането на атрактивни и не толкова привлекателни в пакет, за който се търси концесионер. Ангелкова обяви, че с промени в закона ще има по-строги наказания за фирмите, отворили заведения на неохраняеми плажове, като глобите ще стигат 50 хиляди лева.

"Най-сериозният проблем пред българския туризъм са кадрите. 90% от услугата е свързана с тях", каза министърът в отговор на въпрос. Николина Ангелкова подчерта, че е абсурдно да има ново строителство на "Корал".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com