Антигей протестът: Парадът развращава децата

13939
Антигей протестът: Парадът развращава децата
Снимка: БГНЕС

С плакати: "Да спасим децата от разврата!", скандирания: "Не искаме парад в моя роден град!" и искане за оставка на столичния кмет Йорданка Фандъкова, привърженици на "Национална съпротива България" излязоха на шествие из софийските улици, предаде БГНЕС.

Протестиращите, които извървяха пътя от сградата на Столичната община до градинката пред НДК, се обявиха против провеждането на "София прайд".

По своя маршрут демонстрантите скандираха нецензурни думи, отправяха послания против толерантността и запалиха знаме на Европейския съюз. Не липсваха граждани, дошли на протеста със своите деца, както и такива, които не искаха да кажат защо са излезли на улицата.

В челните редици на недоволните от провеждането на парада на ЛГБТ общността в България бе и вечният протестиращ Йоло Денев.

Според протестиращия Никола Занев парадът на хората с различна сексуална ориентация не е необходим, защото те не са дискриминирани. "Не е нужна тази показност, защото тя не помага на обществото, а по-скоро дразни", обясни той. На въпрос дали спорът за провеждането на "София прайд" не е сам по себе си признак на дискриминация, Занев отговори, че живеем в демократично общество и всеки има право да изрази своето несъгласие.

Други път смятаха, че парадът подбива устоите на българското семейство и развращава децата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com