Австралийски грип ни удря след Нова година

12631
Австралийски грип ни удря след Нова година

Австралийски грип "Виктория" ще ни удари тази зима. Специалистите го очакваха по Коледа, но тъй като все още не е изолиран в страната ни, идването му се отлага за януари.

"С нищо не е по-различен от другите. Щам, който причинява епидемии, както всеки друг грипен вирус", коментира директорът на дирекция "Надзор на заразните болести" в РЗИ - Стара Загора д-р Божидара Кайрякова, предаде БЛИЦ.

Грипът може и да ни подмине

Тази година не се очаква някаква драматично силна епидемия. След две години изключително висока пандемична заболеваемост и висока смърт...

Очаква се отново да има случаи на заразени и с така наречения свински грип, но те ще са малко. Най-ефективният начин да се предпазим от грипната вълна е ваксината, времето за която за съжаление е отминало.

Според д-р Кайрякова към момента епидемиологичната обстановка е спокойна и през последните три седмици не се е наблюдавало увеличение на заболеваемостта, която била такава, каквато е и средната за страната.

Д-р Кайрякова предупреди всички, които са пропуснали да си сложат противогрипна ваксина, че времето изтича, тъй като за ефикасността й са нужни три седмици.

Редактор: Десислава Ушатова

Учените: Медитацията спасява от грип и простуда

Учените най-сетне откриха интересна подробност, свързана със здравето, която йогите и будистите от стотици години перфектно знаят. Най-...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com