Автоматични влакове ще се движат по третата линия на метрото

37138
Автоматични влакове ще се движат по третата линия на метрото
Снимка: БГНЕС

Третата линия на софийското метро ще бъде с опция за движение на автоматични влакове. Това каза директорът на Метрополитен – София Стоян Братоев, на метеостанция „Сердика” пред журналисти, предаде „Фокус”.

Братоев показа на директора на лондонското метро Майк Браун античния комплекс на Сердика и уредбата на Софийското метро. Смятаме, че е все още рано за това. Тези влакове са много по-скъпи, уточни Братоев.

Управляващите обещават да намерят пари за софийското метро

Няма да изоставяме разширението на софийското метро, това е приоритетен проект и търсим начин отсечката до летище "София" да бъде финан...

На въпрос какви са инвестициите в лондонското метро, Майк Браун каза: „Всяка година инвестираме в лондонското метро 1,8 милиарда евро. Това означава инвестиции в нови влакове, нови сигнализационни системи и нови станции”.

Браун е на посещение в България, по покана на Британското посолство в рамките на отбелязването на 150-годишнината на Лондонското метро.

"Всичко тук е много вълнуващо. Аз съм убеден, че всичко тук е в сигурни ръце, както на Стоян Братоев, така и на другите колеги", заяви Браун.

По думите му лондонското метро може да почерпи опит и идеи от софийското.

Шест общи спирки в София ще имат влаковете на метрото и на БДЖ

Шест общи спирки ще имат в София влаковете на метрото и на БДЖ, след реализиране на третия метродиаметър,съобщиха за БТА от ДП "Национа...

Инфраструктурата в лондонското метро е много стара, което представлява проблем за осигуряването на достъп за инвалиди. В това отношение, софийското метро е много по-достъпно, допълни Браун. Ние работим в момента по усъвършенстване на тези неща. Инсталираме нови платформи и асансьори, уточни Браун.

Единичните билети в лондонското метро са на стойност от 5 евро, но като цяло в метрото в Лондон се използват електронни карти, които важат за всички видове транспорт.

Директорът на Метрополитен – София Стоян Братоев заяви, че тепърва предстоят разговори с Майк Браун за обмяна на опит и идеи между двамата.

„Поради факта, че нашето метро е на 16 години, а тяхното на 150, нашето е оборудвано и строено по друг начин. И именно снощи обсъждахме с Майк Браун неща за подмяна на нормативната база. Сега вече, след като сме в Европейския съюз, имаме право да ползваме тяхната нормативна база. Двете най-нови линии на лондонското метро са строени по една система за автоматика, а на нашата трета линия ние ще прилагаме друг вид автоматика, която се прилага в Западна Европа, тъй като съществуващата вече система е по-старо поколение”, каза Братоев.

София ще има театър в метрото

София ще има театър в метрото. Тази седмица общинските съветници ще гласуват предложението метростанция "Джеймс Баучер" в кв. "Лозене...

Той добави, че ще предложи още януари месец да се изпратят български специалисти в Лондон, за да се обмени опит.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Прогноза за времето - 1 май 2024 г. (сряда)
Прогноза за времето - 1 май 2024 г. (сряда)

Атмосферното налягане ще се понижава и вечерта вече ще е близко до средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 1 май. Какви...