Бареков би тъпана, че са го изгонили от "Евроком"

17448
Бареков би тъпана, че са го изгонили от "Евроком"

Предаването “Бареков и Байрактаров без цензура” по телевизия "Eвроком" спира. За това съобщи един от водещите му, Николай Бареков, в писмо до медиите.

Бареков отбелязва, че е получил SMS "без никакви мотиви от гаулайтера на кабеларката “Евроком”, че предаване “Бареков и Байрактаров без цензура” повече няма да има. Отново с мотив, че някой бил “обиден” (както по думите на Бареков е станало и преди 10 години с уволнението му от bTV - бел. ред.). "Въпреки нарушаването едностранно от телевизията на подписания договор с едномесечно предизвестие, въпреки високия рейтинг. Без мотив", казва Николай Бареков.

Бареков: Аз не очаквам Слави да купи "Евроком"

Ако "Евроком" стане собственост на Слави Трифонов, ние веднага напускаме телевизията. Това се разбира от думите на Николай Бареков в жи...

"Как така една кабеларка, която видимо едва свързва двата края, която предава с допотопна техника, се отказва еднолично и изведнъж без предупреждение от гарантиран месечен приход от над 15 хиляди лева, които влизаха от нашата партийна субсидия по сметките и за да има предаване? Всичко това с договор, фактури и платени данъци. Със студио, което изработихме и платихме ние, а не телевизията. С предаване, което изцяло финансираме - и като външни снимки, и като монтаж, и като излъчване. Въпреки високия рейтинг и качество за стандартите на тази телевизия?", пита Бареков.

"Въпросът е един, а отговорите може да са много. И понеже такива липсват, липсва и комуникация, идва ред на слуховете. А слуховете мълвят, че едър политик от “малкия” коалиционен партньор в управлението е изсипал щедри пачки, за да бъде сваленото неудобното за него предаване. Слуховете из кулоарите на самата телевизийка сочат, че известен олигарх-дисидент е изсипал половин милион пак в куфарчета, за да няма “Бареков и Байрактаров без цензура” и за да се разчисти терен за верен нему водещ, който да се вихри заедно с ЛК и СД в същия ефир в негов личен интерес. 

Фактите показват, че зрителите няма да видите поредното издание на нашето предаване утре, вторник, от 21 часа. Вие няма да видите края на разследването за продажбата под масата на българските паспорти от родни политици. Вие няма да видите втората част на разследването на колегата Байрактаров за странните действие и възможни злоупотреби на евродепутата Ангел Джамбазки. Няма да видите пълното разследване за Митко за несъществуващата фондация “Спаси София” и как потънаха парите на дарителите на новоизгрялата звезда Борис Бонев за личната му политическа и изборна кампания. Няма да видите пълното разследване как в миналия мандат на Столичния общински съвет съветници от всички партии, включително от “опозицията”, са замезвали тлъсто от общинската софра по 4 бона на месец (това прави по 200 бона за целия мандат) само от синекурни постове в бордове и надзорни съвети на общински фирми. Ето в част от тези факти може да се крие внезапното и без обяснение спиране на нашето предаване. 

Очевидно не съм желан. Като журналист с 30 години опит на най-високо ниво и като баща на четири деца и аз започвам да си задавам въпроси. След като за мен няма отдавна място в големите телевизии, профилът ми във Facebook е перманентно блокиран от “докладчици”, а сега ме гони и последната кабеларка, има ли за мен място въобще в България? Цензура ли? Не! Става въпрос за нещо много по-страшно", завършва писмото до медиите на Николай Бареков.

"Барометър": Слави Трифонов е новият Бареков, ще получи под 2% доверие

"Новият играч" на българската политическа сцена Слави Трифонов и евентуално създадена от него партия, би би получила 1,7% при провеждан...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Най-важните новини за деня: 18 март 2024 г.

Фаза на Луната на 19 март 2024 г.

Затварят за две седмици участък от АМ “Тракия” край Бургас

От догодина: Прекратяваме договор с телеком без неустойка, ако има индексация

Кета Мирчева: Ние не искаме да се поучим от историята (ВИДЕО)

"Топлофикация София" лъжат за по-ниски сметки за парно през февруари? (СНИМКИ)

Времето утре - 19 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com