Бент ще спасява Неделино от нов воден режим

10210
Бент ще спасява Неделино от нов воден режим
Снимка: Thinkstock

Приключи изграждането на бента на реката в неделинското село Крайна. Това съобщи за Радио „Фокус” – Смолян кметът на Неделино, Стоян Беширов. Преградната стена е дълга 84 метра и висока 7 метра, изградени са и преливници и са спазени всички изисквания, посочи кметът.

По този начин се намалява вероятността от воден режим на общината през лятото. Според градоначалника жителите на региона могат да бъдат спокойни, че водоснабдяването в общината ще се подобри значително през летния сезон.

Заплаха от епидемия в Неделино заради водния режим

От седмица Неделино е на воден режим и градът е пред епидемия. Това заяви кметът на общината Стоян Беширов. Реката в града почти е прес...

Новоизграденият бент касае цялата община, защото в село Крайна е вододайната зона. Кметът на Неделино каза още, че строежът на преградната стена е продължил около една година. Част от средствата са от Междуведомствената комисията по бедствията и аварии, а останалите пари са собствено финансиране.

Миналата година община страдаше от сериозен воден недостиг. Това принуди жителите на Неделино да прокопаят канал, с който да получат повече живителна течност.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com