Без домашни кучета в парковете във Велико Търново

13873
Без домашни кучета в парковете във Велико Търново
Снимка: Thinkstock

Само двама от великотърновските общински съветници дадоха съгласието си домашните кучета да се върнат за разходка в парковете. С два гласа “за” на д-р Драгош Методиев и на Румен Димитров, 15 “Против” и 9 “Въздържал се” местният общински съвет отхвърли промените в Наредбата за отглеждане на домашните любимци. Така парковете остават забранена зона за разходка на кучетата, пише в. "Янтра днес".

След жалба на собственици на домашни любимци Комисията за защита от дискриминация образува производство срещу Община Велико Търново за рестриктивните текстове в наредбата.

Още хиляда кучета ще може да приеме приютът в Богров

Съществуващият в момента приют в Горни Богров ще се разшири това лято и ще може да приеме още хиляда бездомни животни, което означава...

"Прокуратурата ни препоръча да сключим споразумение и го направихме, но ОбС не приема промените домашните любимци да може да бъдат разхождани от стопаните си през лятото от 5 до 7 ч. сутрин и след 22 ч. вечер, а през зимата в същото време призори и след 20 ч., но задължително на повод, а за агресивните и с намордник", коментира кметът Даниел Панов.

Повечето общински съветници имат домашни кучета, включително и от скъпи породи, но казват, че ги отглеждат в къщите и вилите си на село.

Кметът Панов заяви, че до края на тази година трябва да е готов и общинският приют за кучета, с който се очаква да се намери решение на повсеместната инвазия от бездомни кучета, заляла Велико Търново.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com