Бисери на деня: Не цигарите, а ценностите са опасност за нашето здраве

3548
Бисери на деня: Не цигарите, а ценностите са опасност за нашето здраве

Дали заради настъпващите магнитни бури или високото напрежение в политическия живот днешният 5 октомври от сутринта се изпълни с крилати фрази от страна на политиците. Екипът на Actualno.com събра най-интересните за вас.

Антон Хекимян: "Не цигарите, а ценностите са опасност от нашето здраве." Това коментира водещия относно случая, в който младеж запали цигара на бензиностанция, а друг я изгаси с пожарогасител.

Най си харесвам определението "Генерал Деси"

Това заяви Десислава Радева, съпругата на президента Румен Радев, по повод коментарите за нея в публичното пространство. Радева даде пъ...

Ген. Валери Григоров, пред bTV: "Когато парите са част от ценностната система на един човек ние няма начин да въздействаме." Това каза бившият шеф на гранична полиция за разкритото участие на полицаи в трафика на мигранти. Анонимен каналджия разказа за престъпните схеми и сподели какво правят т.нар. "доброволни отряди" с мигрантите по границата:

"След като ги оберат и направят някоя друга снимка и стават патриоти."

Първан Симеонов, пред Нова телевизия: "Елементарен политически шах. По важните теми ГЕРБ и БСП не се карат - например как да харчат парите. По важните теми всички партии в парламента са на един акъл".

Петър Москов, пред БНТ: Делян Добрев е почтен мъж и е направил повече от цялата група поплювковци. Аз съм бил обект на същите зловонни атаки, след като им изпочупих ръчичките в различни корупционни схеми". Според Москов това се случило, защото Добрев внесъл сигнала, с който бил спрян проекта "Белене". "Ако ГЕРБ са дали възможността на тази партия, която каза, че демокрацията ни е отнела всичко, да бъде морален коректив, значи ГЕРБ се проваля", добави бившият здравен министър.

"Да обучаваш – означава да се учиш двойно" и други цитати за образованието

Новата учебна година вече започна. Очите на родителите са вперени в учителите на техните деца. Очакват в класните стаи рожбите им да тр...

Зам.-здравният министър д-р Мирослав Ненков беше в изключително шеговито настроение: "ЕК възприема болниците като сладкарници, защото са търговски дружества."

"Разбра се, че България и София са отвратителни. Всички медии помагат да се разбере, че са отвратителни… Всички медии помагат да се оплюе и охрачи нашата родина и роден град. Ето, хората от ЕМА седнаха и написаха, че София е най-гадното място за живеене.Това няма никакво значение, защото Европейската комисия има точно разписани критерии, по които ще се определя къде ще отиде ЕМА. Тези писма на гей общности, на служителите на ЕМА, на вуйчовиците на служителите на ЕМА, на техните майки нямат никакво значение. А БХК са ми най-приятни, защото излязоха българска организация да каже колко е лошо в България. Това просто не искам да го коментирам. Не го разбирам. Всеки от нас честно може да каже гей-общността в България е ли дискриминирани или не е.... С какво София е по-лоша? Къде е това лошо отношение? Кой го видя? Кой наби някой гей? Няма! През последните години ние станахме по-толерантни от холандците. Ние сме добронамерени, ние сме готини хора."

Също днес, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев откри топлата вода: "Водачите трябва да бъдат възпитани така, че да ползват новата инфраструктура безопасно".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Отиде си именит пловдивски писател

Прогноза за времето - 1 май 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 30 април 2024 г.

Изкарват над 8000 полицаи по пътищата за празниците

Дневен хороскоп за 1 май 2024 г.

Фаза на Луната на 1 май 2024 г.

13-ият “Байк и рън за Чепън” събра 3000 лв. за опазване на вековните дървета в България

Времето утре - 1 май 2024 г.

Колко ще струва на българина трапезата за Великден?

Опитват да пришпорят закъснялото издаване на лични документи от поколение 2019

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Отиде си именит пловдивски писател
Отиде си именит пловдивски писател

Големият пловдивски писател Здравко Попов ни напусна на 85 -годишна възраст. Тъжната новина за неговата кончина съобщи съпругата му - актрисата...