Д-р Мирослав Ненков: Случаят с неприетия пациент не е показателен

3443
Д-р Мирослав Ненков: Случаят с неприетия пациент не е показателен
Снимка: БГНЕС

Това е един много малък случай, един много малък процент и този случай не е показателен. За система се говори, ако всеки трети е посрещнат така в "Пирогов", което не е вярно. Така заместник-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков коментира случая с починалия Спас Добрев, който не е бил приет в "Пирогов" и по-късно умира в Александровска болница.

"Представете си каква работа работят в районния координационен център, където се получават сигналите и ги сортират, те трябва да решат дали да пратят линейка при детето с разбитата глава или при 48-годишния мъж с инфаркт или мъжа с ниското кръвно налягане. Не е такава логика, но изборът, който трябва да направят моите колеги, просто не е честен. Закъсняването е именно заради това", обясни той.

Шефът на Александровска болница: Целият натиск върху лекарите ще доведе до това да няма лечение

"Цялата преса върху лекарите и медицинските сестри ще доведе до това да няма лечение. Всички тези случаи водят до един страх в лекарите...

"Това, че не е отбелязан, че дори е посетил "Пирогов", че е бил отстранен с думи – не е редно да бъде така", призна зам.-министърът.

Направих предложение на сайта на министерството да публикуваме ежедневна информация колко пациенти са изписани, колко адреса са посетени, допълни още Ненков.

Болницата във Враца

"Каквото и да се случи в нашия живот, духовен или материален, винаги се плаща сметка. Болницата е била системно неглижирана и подложена на извиване на ръце. Под топлия поглед на Министерството на здравеопазването има две болници със сходна структура и те имат възможността да подбират пациенти, които не са толкова тежки, а тежките случаи отиват в болницата във Враца. Държавата няма право да инвестира, защото болницата е търговско дружество. ЕК възприема болниците като сладкарници, защото са търговски дружества. Няма да се затвори болницата във Враца", категоричен бе министърът.

Във Враца - без реанимация, скоро изглежда и без болница

Между 100 и 400 лева месечно – толкова са получавали работещите в Многопрофилна болица за активно лечение във Враца от 2 месеца...

Той призова "местната общност и те да помагат. Общините може да дадат банкови кредити. В ловешката болница има колеги, които взимат повече. Тук в София 3 хил. лева не всеки доктор взима".

Седалището на ЕМА

Относно кандидатурата на София да приеме седалището на Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) да бъде преместена у нас, Ненков каза:

"Разбра се, че България и София са отвратителни. Всички медии помагат да се разбере, че са отвратителни… Всички медии помагат да се оплюе и охрачи нашата родина и роден град. Ето, хората от ЕМА седнаха и написаха, че София е най-гадното място за живеене.Това няма никакво значение, защото Европейската комисия има точно разписани критерии, по които ще се определя къде ще отиде ЕМА. Тези писма на гей общности, на служителите на ЕМА, на вуйчовиците на служителите на ЕМА, на техните майки нямат никакво значение. А БХК са ми най-приятни, защото излязоха българска организация да каже колко е лошо в България. Това просто не искам да го коментирам. Не го разбирам. Всеки от нас честно може да каже гей-общността в България е ли дискриминирани или не е.... С какво София е по-лоша?  Къде е това лошо отношение? Кой го видя? Кой наби някой гей? Няма! През последните години ние станахме по-толерантни от холандците.Ние сме добронамерени, ние сме готини хора."

Шефът на "Пирогов": Понякога се греши, но не е постоянно*

Истината е, че като лекар и аз бих се застъпил за колегите. Като директор на "Пирогов" обаче съм длъжен да взема сериозни мерки, за да ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Коронавирусът в България: Едва 2 са новите случаи за денонощие

Депутатите одобриха Националната здравна стратегия до 2030 г.

След сигнал: „Медицински надзор“ проверява частна болница в Бургас

Само на хартия: Жена се оплака от фиктивна операция в Бургас

Стартира велопоход "Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия

Ръст в броя на новите случаи на коронавирус у нас за денонощие

Очаквано: Човек на ГЕРБ поема ръководството на НЗОК

Отново протест: Искат оставките на здравния министър и на шефа на “Пирогов“

Спад в броя на новите случаи на Ковид за денонощие

Подобряват психиатричната грижа у нас с промени в Закона за здравето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване