Близки, приятели и колеги изпратиха Петко Бочаров в последния му път

2035
Близки, приятели и колеги изпратиха Петко Бочаров в последния му път
Снимка: БГНЕС

Около стотина близки, приятели и колеги дойдоха днес към 11 ч. в столичния храм „Свети Седмочисленици” на опелото на починалия на 97 години журналист и публицист Петко Бочаров, предаде БГНЕС.

Присъстващите положиха пред него първите пролетни цветя, помълчаха в негова памет. Те казаха, че преди кончината си е бил най-възрастният действащ журналист в света.

„Помня го с много повече неща от много хора, защото ми е и чичо - единственият ми жив чичо доскоро”, сподели музикантът Кирил Маричков, видимо разстроен по време на опелото. "Много му се възхищавах, много му се радвах, докато беше между нас, защото винаги говореше интересни неща и знаеше всичко, каквото става по света, продължи той. И винаги беше много точен в прогнозите и преценките си", каза Маричков и допълни, че една от първите уредби легендарните „Щурци” са получили чрез него.

„Петко Бочаров бе един великолепен човек, до последно - с акъла си и който бе много ерудиран”, каза композиторът Стефан Димитров. И си спомни разказите му, че е живял при три системи - в Царство България, при комунизма и днес. "Виждахме се в един кръг „11”- лятото ходехме на морето и там сме си говорили толкова интересни неща, които никога няма да забравя. Остави следа в журналистиката, беше прекрасен човек със своя достоен живот от 97 г.", посочи музикантът.

„Най-хубавите ми моменти са били на неговата вила , разговорите, които сме водили и които са ни обогатявали - до последно имаше бистър ум”, сподели неговата семейна приятелка Калина Наумова.

„Не познавам друг човек, на когото така да не му пукаше дали ще нарани нечии чувства, дали ще наруши тактичността - просто говореше това, което мисли”, си спомни за него и Любен Дилов-син, който също бе на опелото.

„Малко са хората, които човек така лесно може да запомни като Петко. Защото той бе човек, който успя да живее в хармония с другите и със света и да не си губи земния живот- нещо, което много от днешните българи не правим. Така че той притежаваше генетична мъдрост, прозрение и висока интелигентност- той остава с нас и в нас- в душите и мислите ни”, спомена го с добро и неговата бивша колежка от БНТ Даниела Кънева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com