Блъсков блесна за гей парада: Искам да не си размахвате срамотиите

26835
Блъсков блесна за гей парада: Искам да не си размахвате срамотиите
Снимка: БГНЕС

Какво да ви кажа. На тези хора никой нищо не им прави, никой не им се противопоставя. С тези думи „стълбът на българската журналистика” по собствените му думи Петьо Блъсков обясни защо е против провеждането на гейпарада в София тази събота (27 май). Той е един от подписалите се под официално писмо срещу провеждането на гейпарада.

За да подкрепи аргумента си, в ефира на Нова телевизия Блъсков разказа виц: Старият лорд си пиел кафето и чул някакъв шум. Дошъл слугата Джон и лордът го попитал какво става. Ами отвън има хора с различна сексуална ориентация и протестират. Някой закача ли ги, попитал лордът. Не, отговорил слугата. Е тогава защо протестират, продължил лордът. Ами, педерасти, казал слугата.

Гей парадът в Белград завърши без инциденти

Стотици хора участваха днес в първия от четири години Гей Прайд в Белград. Шествието, което бе охранявано от многочислена полиция, за...

Защо трябва непрекъснато да размахват тия ... те си размахват непрекъснато вътрешните си щения, възмути се Блъсков.

Прайдът е израз на защитата на правата на хомосексуалните, които иначе са невидими, каза Моника Писанкънева от фондация „Билитис”. Тя припомни, че Конституцията защитава правото на сдружаване. И даде пример с модела на развитие, основан на трите „Т” – толерантност, талант и технологии. Аз не разбирам от каква позиция въпросните интелектуалци са се подписали против прайда, добави Писанкънева.

Мъжете, които се правят на жени, са жалки, а жените, които се правят на мъже, са грозни, отговори Блъсков. Никой не ви е отнел права, с парада има само парадиране. Във вашия парад има един доста гаден сексуален подтекст. Това е неподходящо за развитието на един мегаполис. Не се размахвайте по този гаден начин и никой няма да ви обижда, заяви Блъсков. Искате всички да се навъртим наобратно, тогава ще сте доволни ли, попита „стълбът на българската журналистика”. Искаме да не си размахвате срамотиите по улиците, продължи Блъсков. Писанкънева отговори, че прайдът има характер на политически протест.

Аз от малък съм некомпетентен – кажете ни едно право, което да ви е забранено. Няма признаване на хомосексуалните бракове например, отговори Писанкънева. Това обществото не го интересува, включи веднага Блъсков.

Засилено полицейско присъствие в София заради гей парада

Полицейското присъствие в централните части на столицата е засилено. Има разположени полицаи при централни кръстовища, както и в района...

Припомняме, че през тази седмица на първо четене се гледат промени в Наказателния кодекс. Едно от предложенията е на Волен Сидеров и "Атака" и касае точно хомосексуалните. То гласи: "Който манифестира публично своята или на други хомосексуална ориентация или принадлежност, чрез организация или участие в митинги, шествия и паради или чрез средствата за масова информация и Интернет, се наказва с лишаване от свобода от една до пет години и глоба от хиляда до пет хиляди лева”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Отиде си именит пловдивски писател
Отиде си именит пловдивски писател

Големият пловдивски писател Здравко Попов ни напусна на 85 -годишна възраст. Тъжната новина за неговата кончина съобщи съпругата му - актрисата...