БНТ скри записа от "Референдум", Кошлуков реже бившия си работодател Сидеров за нови участия

12692
БНТ скри записа от "Референдум", Кошлуков реже бившия си работодател Сидеров за нови участия
Снимка: БНТ/Стоп кадър

Записът на скандалното предаване "Референдум" от снощи изчезна тази сутрин от сайта на БНТ. След скандала в предаването в, сутрешния блок на БНТ генералният директор на телевизия Емил Кошлуков обяви, че е разпоредил Сидеров повече да не бъде канен поне до края на кампанията.

“Това беше първото и последно участие на г-н Волен Сидеров в тази кампания в ефира на БНТ. Докато ние не получим официално извинение от г-н Сидеров, което ще разгледаме, аз моля най-учтиво колегите да не канят г-н Сидеров. Всъщност не моля, а разпореждам, за да се знае чия е отговорността за това решение“, отсече Кошлуков.

Кошлуков поиска още пари за БНТ, депутатите се готвят да му вдигнат мандата

БНТ вероятно ще получи по-голяма субсидия за 2020 година, а много скоро мандатът на генералния ѝ директор, както и на ръководителя на ...

Преди да започне работа в БНТ Кошлуков е бил програмен директор на партийната телевизия на “Атака“ – “Алфа“. Когато кандидатства за генерален директор на БНТ, Кошлуков изтри тази част от автобиографията си.

По-късно днес ръководството на БНТ публикува на сайта на медиата декларация, в която се казва:

"Никога в 10-годишната история на предаването "Референдум" по БНТ не е имало такова шокиращо поведение на участник. БНТ ще настоява представителите на “Атака“ да нямат повече платени или безплатния участия в нейния ефир след грозния скандал с Волен Сидеров в предаването “Референдум“ във вторник вечерта“.

В декларацията ръководството на обществената медия обещава да поиска от ЦИК и медийния регулатор (СЕМ) изключването на "Атака" от споразумението за участия в обществената телевизия. БНТ изразява надежда, че политиците в Народното събрание да се дистанцират от поведението на Волен Сидеров. БНТ декларира, че застава зад водещата Добрина Чешмеджиева и зад нейните действия по време на предаването.

Слави: За да се съживи БНТ, трябва да се закрие зависимият СЕМ

"През 2010 г. СЕМ ни наложи глоба заради скеч на Краси Радков, в който образът му отец Нафърфорий казва многократно „Да го ева&ld...

"Ние смятаме, че поведението, което демонстрира г-н Сидеров, беше низко, това беше демонстрация на безнаказаност и липса на уважение към БНТ, каквато депутатският имунитет не му дава. Недопустимо е използването на ефира на обществената телевизия и употребата на език на омразата, на думи, които очернят политически опоненти", казва ръководството. 

Съветът за електронни медии (СЕМ) ще излезе със специална позиция по казуса със скандала в снощното предаване „Референдум“ на БНТ, съобщава БНР.

Медийният регулатор ще изпрати на Централната избирателна комисия запис от предаването за преценка по компетентност. Казусът изисква решение от Избирателната комисия, преди СЕМ да прецени ситуацията и излезе с решение.

И София Владимирова, и останалите членове на СЕМ декларираха подкрепа за позицията на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков по казуса и смятат, че екипът на предаването е реагирал професионално. Те определиха като "недопустимо" случилото се в ефира на предаването.

Волен Сидеров ще съди БНТ

"Мога да си кажа мнението. Казах, че предаването е скучно. Защо едно предаване, което се прави с пари на данъкоплатеца, си позволява да...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com