"БОЕЦ": Полицаят, заплашвал министър, подкрепя "Вагнер" и Русия

9236
"БОЕЦ": Полицаят, заплашвал министър, подкрепя "Вагнер" и Русия
Снимка: БГНЕС

Сдружение "БОЕЦ" разпространи на Facebook страницата си информация за полицая, който е заплашвал действащ министър.

Това се случва след като вчера (23 ноември) премиерът Николай Денков съобщи, че организацията е подала сигнал до прокуратурата за полицаи, които симпатизират на чуждестранни паравоенни организации и са отправили заплахи към министър от настоящото правителство. Премиерът каза, че очаква проверка и на този сигнал.

Кой е полицаят?

Сдружението разкрива, че разполага с конкретна информация: снимки, видеоматериали и др., в които конкретен служител от специалните полицейски сили към СДВР отправя заплахи към министъра на отбраната Тодор Тагарев. Още: "Удряха ме с палки и с ритници в корема, за да нямам деца": Разказ на пострадало момиче на протеста срещу БФС

"Името на този полицай е Цветан Велински. Същият заявява подкрепата си към "Вагнер" и отправя публични заплахи и към "БОЕЦ", както и към българското правителство. Обявява се в подкрепа на Русия във войната срещу Украйна и открито зове за "народен съд" за министър Тагарев, поставяйки свастики като мишени на челото му", пишат от организацията.

От там уточняват, че по случая с полицай Цветан Велински са внесени официални сигнали до МВР, ДАНС и прокуратурата. Според тях обаче вътрешният министър Калин Стоянов е покрил случая.

"Нещо повече — представители на БОЕЦ отидохме на място в МВР за предварително заявена среща с ръководството по този казус и да представим документи и доказателства, но ръководството на МВР се скри и отказа среща, а вместо това намясто на трима членове на "БОЕЦ" бяха връчени призовки, като опит за профилактиране и смачкване. ДАНС също отказаха да реагират по сигнала", пишат от сдружението. Още: БОЕЦ внесе сигнал срещу Пеевски и Гешев за КТБ, показа десетки документи (ВИДЕО)

Протест

Те информират, че днес в 18:30ч. излизат излезем на протест пред сградата на МВР срещу полицейското насилие и за оставката на министър Калин Стоянов. "Възможно е да опитат провокации, имаме данни за подготвян контрапротест и призоваваме гражданите за твърди, но мирни действия. Ако се опитат да ни разпръснат — няма да отстъпим, но от наша страна насилие няма да има. Ще огласим случай, в който лично Калин Стоянов е прикрил полицейско насилие и насилниците в МВР. Ще говорят и мъже и жени — жертви на полицейско насилие. И ако не бъдем чути, ще продължим и през следващите дни", категорични са от "БОЕЦ". 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 април 2024 г. (понеделник)

Най-важните новини за деня: 28 април 2024 г.

Седмична прогноза за времето за 29 април - 5 май 2024 г. (ГРАФИКА)

Добри новини за храните на борсите

Натоварен трафик по границите с Румъния

Кой става ротационен председател на СЕМ за 6 месеца

Кой има имен ден днес, 28 април, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 28 април (неделя)

Най-важното за деня, 27 април

България: Още са с млечните зъби, но вече са се напивали

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com