Има сигнал, че полицаи са заплашили действащ министър, обяви Денков (ВИДЕО)

6361
Има сигнал, че полицаи са заплашили действащ министър, обяви Денков (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Премиерът Николай Денков обяви, че е научил за изпратен сигнал от сдружение "БОЕЦ" към прокуратурата за полицаи, които са "демонстрирали симпатии към чужди паравоенни организации и отправят заплахи към конкретен министър в кабинета". 

"Очаквам проверка и по този сигнал, както и конкретни действия от Министерството на вътрешните работи за цялостна и дълбока реформа, така че такива хора да не могат да служат в Министерството на вътрешните работи. Няма как служител на реда да отправя заплахи към действащ министър. Има други начини да представят тяхното несъгласие към едно или друго решение, към една или друга личност", обяви Денков в началото на днешното правителствено заседание.

"МВР е тръгнало в грешната посока"

"Някои от изказванията, които чувам през последните дни, ме карат да си мисля, че Министерството на вътрешните работи отново е тръгнало в грешната посока", каза още премиерът.

Той отново обърна внимание и на погрома по време на протеста на футболни фенове срещу ръководството на Българския футболен съюз.

"Отново искам да подчертая, че преобладаващото количество от протестиращите използваха тази възможност, която те имат по закон и по право - да протестират, когато не са съгласни с определени институции, но сред тях имаше провокатори, които предизвикаха полицията и поради това имат огромна вина за това, което се случи. Тези провокатори трябва да бъдат издирени, разследвани и където е необходимо – осъдени", добави той. Още: Васил Терзиев опроверга МВР за разрешението на кървавия протест

Премиерът добави, че "много от полицаите изпълниха дълга си така, както трябва да го направят и могат да бъдат за пример". "Но и при тях имаше определена бройка, които превишиха правата си, които използваха насилие, без това да е необходимо, и поради това те също трябва да бъдат разследвани и наказани", категоричен бе Денков.

Задачи за министъра

Той се обърна към министър Калин Стоянов, поставяйки му ясна задача за това какво МВР трябва да свърши за случилото се на протеста миналия четвъртък.

"От министъра очаквам доклад, в който да са описани всички подадени сигнали. В тези сигнали ясно да е оказано кое от лицата, които ги е предизвикало, има определена вина, как е установена тя и какво наказание се очаква да получи. От друга страна, по всички сигнали за насилие на полицаите, искам яснота – кои са полицаите, как са разследвани, какъв е резултатът и тези, които са превишили правомощията си значително, трябва да бъдат уволнени от службите, тъй като нямат място в Министерството на вътрешните работи", заяви Денков. Още: МВР се самоопроверга: Щяхме да действаме така каквото и да беше направил Терзиев

Министър-председателят поиска журналистите, отразяващи протестите на терен, да бъдат защитавани от служителите на реда, така че да могат да вършат работата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика