Бойко Найденов: Няма да разказваме за Сарафово преди да има обвинителен акт

3003
Бойко Найденов: Няма да разказваме за Сарафово преди да има обвинителен акт

Бил ли е атентаторът в багажното отделение на рейса или е бил при предната врата на автобуса? Това беше основният въпрос, на който разследващите търсеха отговор при възстановката на атентата на летище „Сарафово”.

Не очаквайте да разкрием пълните детайли око разследването на терористичен акт преди да сме готови да внесем обвинителен акт в съда” – с тези думи директорът на Националната следствена служба Бойко Найденов попари журналистите, които отразяваха възстановката.

Край Ихтиман правят възстановка на атентата в Сарафово

В повторение на реална ситуация следовали ще взривят два автобуса край Ихтиман, за да пресъздадат в детайли атентата на летище "Сарафов...

Безспорно е едно – след проведения експеримент разположението на веществените доказателства е точно такова, каквото е било и при първоначалния оглед след атентата в Сарафово на 18 юли миналата година. На въпрос на БНТ дали атентаторът е бил в багажното отделение, Найденов не отговори директно.

Все пак Бойко Найденов обясни, че обвинителен акт ще има. Той обаче не уточни кога следователите ще са готови с него.

Последните разкрития на властите по случая „Сарафово” бяха, че атентатът е извършен от канадски гражданин и че има вързка с шиитската организация „Хизбула”. От „Хизбула” обаче определиха това твърдение като „опит на Израел да подхлажда война”.

Засега "Хизбула" не е включена в черния списък на ЕС като терористична организация. САЩ обаче я считат за такава, същата е позицията още на Израел, Канада и Холандия, а в началото на този месец и Бахрейн се присъедини към тази компания, като стана първата арабска държава, дръзнала да направи такова нещо.

Между 2 и 3 кг тротил е съдържала бомбата, взривена на летище Сарафово

Между два и три килограма тротил е точното съдържание на бомбата, взривена от терориста на летище Бургас миналото лято. Това съобщиха п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com