Борисов даде урок по история на Де Ниро и Траволта

16570
Борисов даде урок по история на Де Ниро и Траволта

Бойко Борисов е изнесъл урок по история на холивудските титани Робърт де Ниро и Джон Траволта. На вечеря в резиденция "Лозенец" премиерът разказал за феноменалната археология на страната ни, предаде Стандарт нюз.
Холивудските асове пристигнали за вечерята направо от снимачната площадка на "Сезон на убийства". На соарето са били министърът на културата Вежди Рашидов, шефът на "Ню Бояна" Дейвид Варод, Димитър Дерелиев, Татяна Педерсън, режисьорът на лентата Марк Стивън Джонсън, Милио Вентимиля - който е в третата главна роля във военния трилър.

Срещата между Борисов и гостите му продължила три часа. Те говорили за всичко - от политика през спорт до кино.
Траволта и Де Ниро обяснили как ще следят до последно дебатите между Барак Обама и Мит Ромни и едва тогава ще решат за кого да гласуват. Двамата признали на премиера, че съжаляват за кратката си визита тук и че биха снимали целия филм в "Ню Бояна", ако в България има данъчни облекчения за чуждите продукции.

Траволта вдигнал специален тост за екипите в киноцентъра, които според него и Де Ниро са на световно ниво. "Обиколил съм най-големите студиа, но толкова перфектни професионалисти съм срещал на малко места. Вашите хора са по-добри от колегите си в Холивуд. Декорите на Ню Йорк са невероятни. Тук би могло да се снима непрекъснато при съответните условия", коментирал Разярения бик пред Бойко.

Борисов пък е цитирал любими реплики и кадри от "Кръстникът", "Шофьор на такси" и "Запознай се с нашите". Траволта му обещал да го научи да управлява самолет. "Вие сте мъж с характер", казал му звездата от "Брилянтин".

Актьорите са демонстрирали познания в БГ културата. "Те знаеха, че съм скулптор. И тъй като родителите на Де Ниро също са художници, веднага се разприказвахме с него. Той ми показа снимки от творби на баща му. Поканих го да направим изложба с работи на Де Ниро-старши в Галерията за чуждестранно изкуство. И Джон, и Робърт са земни, непосредствени, открити. Без бариери, без превземки. Онемяха, когато им разказах за Казанлъшката гробница и Тракийското съкровище", коментира Вежди Рашидов. Министърът на културата е подарил на гостите каталози със свои пластики и документалния филм "Вежди".

Редактор: Десислава Ушатова

Борисов гощава Траволта и де Ниро с шопска салата и печени чушки

Късно снощи министър-председателят Бойко Борисов и министърът на културата Вежди Рашидов присъстваха на работна вечеря с холивудските л...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com