Борисов: Когато САЩ и Русия седнат на масата на преговорите, светът се успокоява

2063
Борисов: Когато САЩ и Русия седнат на масата на преговорите, светът се успокоява
Снимка: БГНЕС

Видно е, че когато Щатите и Русия седнат на масата на преговорите, светът се успокоява. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в село Венец, където присъства на традиционния събор по повод срещата на високо ниво в Братислава.

„Ние много ясно казахме, че или трябва правим затвори, както ги предупреждавах преди 2 години, за да са спокойни хората, или тези центрове от отворен тип не вършат работа. Ние всяка вечер на сръбската граница хващаме по 40- 50 човека, регистрирани и избягали от центровете. Няма да си играем на стражари и апаши. Колко време да го правим?”, коментира Борисов.

Борисов: Господ ни помогна и вчера

Без Господа нищо няма да стане, той ни помогна и вчера. Това заяви премиерът Бойко Борисов при свое посещение в страната днес. "Ако Г...

Той допълни, че след като темата е била повдигната австрийския канцлер Кристиан Керн е предложил да бъде домакин на среща другата събота във Виена, на която ще присъстват германският канцлер Ангела Меркел, унгарският премиер Виктор Орбан и словенския премиер Мирослав Церар.

„Това са хората, които генерираме идеи в момента и останалите за радост се съобразяват”, посочи министър-председателят. Той припомни, че на 6 октомври от България ще стартира европейската гранична полиция. „Това, което искаме се случва”, допълни Борисов.

„Ужасно нещо са атентатите и за разлика от другите държави в България не биха се приели спокойно, тук веднага се искат оставки, веднага се казва не се справихте. Защо сега не казват, че в Ню Йорк не се е справила полицията, ФБР, ЦРУ и всичко останало. Оставки чухте ли да искат - на Обама или на техния директор на ФБР? Просто хората знаят, че светът е ужасен в момента и трябва да се мобилизираме всички заедно”, коментира той.

„Аз приветствам продължаващите разговори между държавния секретар Кери и министър Лавров. Така както много пъти съм подчертавал видно, е че когато Щатите и Русия седнат на масата на преговорите, светът се успокоява. Една седмица всички спазват примирието, защото иначе „ще ядат бой” от двете големи държави. Затова да продължат и всички да ги апелираме, за да могат тези бежанци да се върнат в Сирия и в Либия”, посочи Борисов.

Борисов отива в Братислава, Ненчев участва в охраната на небето ни

Премиерът Бойко Борисов ще участва в неформалното заседание на Европейският съвет, което ще се проведе на 16 септември в Братислава, Сл...

Той изтъкна, че в момента в Италия ситуацията е много тежка и там бежанският натиск е чудовищен. „5-6 хиляди души на ден се опитват да влязат и те изнемогват. Австрия си затвори границата и Италия е под огромно напрежение”, отбеляза премиерът.

Той за пореден път призова за създаването на „зони за сигурност” за бежанците в Либия, които да се финансират от всички държави, за да могат те да се приберат до родните си места, след успокояване на обстановката, съобщи "Фокус". 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Звуците от Антарктида оживяват в интерактивна фотоизложба на Моста на влюбените на НДК

Сдружение обвинява АПИ и МРРБ в лобизъм заради пътната маркировка у нас

Миньори и енергетици на автопротест в София

Митрополит Антоний: Трябва ни деен патриарх, защото обществото има нужда от светлина и опора

С над 200 км/ч: Шофьор се заби в багер на Околовръстното в София (СНИМКИ)

Експерт се надява новите влакове на БДЖ да са от това хилядолетие

Областният управител на София обясни каква ще е съдбата на Паметника на Съветската армия

70% от хората искат нова пенсионна реформа

Жълт код за силни дъждове в седем области на страната

Прогноза за времето - 23 април 2024 г. (вторник)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com