Борисов обеща наказания за всички виновни за трагедията край Своге

4095
Борисов обеща наказания за всички виновни за трагедията край Своге
Снимка: БГНЕС

Към никого няма да има нито закрила, нито пощада, обяви премиерът Бойко Борисов по повод автобусната катастрофа край Своге, при която загинаха 17 души, в началото на днешното правителствено заседание.

"Много ясно са отрегулирани всички процеси, конкурси, строителен надзор, приемателни комисии и всяко лице ще си носи отговорност и ще му бъде поискана политическа отговорност", категоричен беше министър-председателят.

Държавата дава по 375 лева на близките на починалите край Своге

Агенцията за социално подпомагане ще отпусне еднократна помощ в размера на 375 лв. на близките на загиналите и на пострадалите при тежк...

"Въпрос на дни е да приключат експертизите и призовавам опозицията да изчака няколко дни. Дотам, докъдето е вината, до там ще се носи отговорност", подчерта той.

Припомняме, че досега единственият подведен под отговорност е шофьорът на автобуса, с който загинаха 17 човека. Досега обаче и регионалният министър Николай Нанков, и строителят на пътя "Трейс груп холд" признаха, че има проблем с настилката. За проблем още преди трагедията са сигнализирали многократно неправителствени организации и хора, живеещи в региона.

Борисов коментира и протеста на синоптиците, които тази сутрин отново излязоха пред БАН, за да искат "развод" с Академията. Очаква се протестиращите да се срещнат с премиера, образователния министър Красимир Вълчев и председателя на БАН акад. Юлиан Ревалски.

"Ще видим докъде са свършили всичко, което е в правомощията на БАН, какво решение ще се вземе, но не мога да оставя държавата да е заложник на процесите, които текат там. Ако те не могат да го решат, ние ще го решим", каза Борисов.

Какво се случва дори при малко увеличение на скоростта?

Малкото надвишаване скоростта води до големи последици, коментира в студиото на bTV проф. Михаил Константинов по повод тежката катастро...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com