Борисов: Ще плащате още заради 20-те години глупости

9018
Борисов: Ще плащате още заради 20-те години глупости

Да не забравяме, че когато се намираме на аерогарата, че не така са се отнасяли предишните правителства. "Балкан" беше така приватизиран, че платихме десетки милиони и след това летищата бяха дадени на концесия.

Това заяви премиерът Бойко Борисов.

"Две правителства подред строят аерогара София, вследствие на което нашето правителство трябва да плати 43 млн. щатски долара за некадърната им работа, каза премиерът, без да уточни за какво трябва да се дадат тези средства. Трябва да извадим от джоба на българския данъкоплатец, за да платим предишните борчове", заяви Борисов.

Той припомни колко пъти пада покривът на летището на Терминал 2. Проблемът е, че бързайки за изборите така са ремонтирали аерогара Пловдив, че тече. Но договорът така е направен, че пак с пари от данъкоплатците трябва да я ремонтираме, каза Борисов. Според него, единственото радостно нещо е, че все повече български инженери, завършили в чужбина вече ще идват в София. Най-сетне в България идват инвеститори, които създават работни места, а не изнасят парите извън България, както досега, посочи Борисов. Той заяви, че вместо да даваме пари за майки, за деца, болници и поликлиники, 43 млн. долара ще заминат заради калпавото управление и няма мърдане, трябва да ги платим, подчерта премиерът.

Във връзка с нападките на опозицията, Борисов коментира, че просто няма какво друго да говорят.

"Ако трябва да обясняват това, което са вършили, трябва с месеци да се обясняват", каза премиерът и изброи "колко пари имаме да плащаме на базата на глупостите, които са направени".

Кучето на Бойко стана световен шампион

Какъвто стопанинът, такова и кучето! Кучето на премиера Бойко Борисов – Лазар, стана световен шампион в породата българско овчар...

"Миналата година платихме 300 млн. за хеликоптерите. Сега нещата са дотам стигнали, че от 2005 г. влаковете ние трябва да ги плащаме – 300 милиона. 100 милиона трябва да платим за пистата, трябва да платим 500 милиона кредита, който са взели за "Белене". Смятате ли колко стават. Плюс, което БДЖ има 800 милиона задължения, защото 20 години е управлявано калпаво".

Борисов бе помолен да коментира даденото от старейшините на ГЕРБ определение за него, че е един от строителите на съвременна България.

"Това, което строим в момента, е в полза само на хора. Десетилетия наред българите ще го ползват. От столичното метро, до магистралите, жп линиите, пречиствателните станции, административното обслужване, мостовете, естакадите ще ползват всички българи десетилетия наред. Така че, мен ще ме забравите, магистралите и мостовете ще си останат", посочи в отговора си премиера.

Министър-председателят Бойко Борисов присъства на церемонията, с която на Летище София бяха открити разширените хангари на "Луфтханза Техник София" ООД.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com