Борисов: Турският вътрешен министър лично се ангажира с ареста на Митьо Очите

5806
Борисов: Турският вътрешен министър лично се ангажира с ареста на Митьо Очите
Снимка: Министерски съвет

Лично турският министър на вътрешните работи се ангажира със задържането на Димитър Желязков, известен като Митьо Очите. Това каза пред журналисти в Малко Търново премиерът Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".

"Вчера казах, че ще го хванат", коментира премиерът.

Митьо Очите е задържан в Истанбул

Димитър Желязков - Митьо Очите е задържан в Истанбул. По информация на bTV Очите е задържан снощи при съвместна операция на българскит...

"Още вчера се свързахме с турските колеги и затова казвам, че колкото и да не е модерно, когато имаме такива прагматични отношения с Турция, дават мигновен резултат. Разговаряхме с техния вътрешен министър и един час след това в Истанбул го задържаха", обясни Борисов.

"Министърът на вътрешните работи на Турция лично се зае да действа заедно с техния главен прокурор да го задържат и го задържаха в рамките на час", добави министър-председателят. Той обясни, че след ареста на Желязков сега действа международната заповед за екстрадиция. "Предполагам, както ние действаме експедитивно, така и турската страна действа експедитивно", каза премиерът и добави, че няма съмнения, че ще бъдат спазени всички международни спогодби.

Борисов посочи, че по случая работи специализираната прокуратура под ръководството на главния прокурор Сотир Цацаров. "Нямам съмнения, че ще ги привлекат като отговорни за това си деяние", коментира той. "Трябва и да прощавате за един ден. Не трябва толкова да сте взискателни. Може да избяга някой, но както казах - може да забавят, но винаги хващат", обобщи премиерът.

Бойко Борисов: Ще хванем Димитър Желязков-Очите

Димитър Желязков ще бъде хванат. Това каза министър-председателят Бойко Борисов във връзка със специализираната акция, която бе проведе...

Той е на българо-турската граница за инспекция на състоянието на оградата и охраната. "България е на практика единствената неуязвима от мигранти до този момент. Българският вариант, който приложихме, работи добре и се надявам и в Европа да го споделят", обясни Борисов.

Премиерът изтъкна, че над 2 500 човека са върнати по страни на произход за близо година.

Министър-председателят съобщи, че от понеделник ще бъдат командировани още 40 граничари, както и допълнително 50 души от специалните сили. Предстои да бъдат закупени нови 70 автомобила, след като наскоро бяха получени 180. Граничарите са напълно обезпечени и с необходимото им облекло. Борисов отбеляза, че има около 200 мигранти в центровете в страната. "Всички спим спокойно и си мислим, че това е даденост, а то не е -дължим го на всички граничари, които денонощно пазят границата", каза още министър-председателят и увери, че най-изявените ще бъдат наградени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com