Борисов уволнява държавни служители за скандалния семинар с вечеря в деня на траур

3535
Борисов уволнява държавни служители за скандалния семинар с вечеря в деня на траур
Снимка: БГНЕС

Премиерът в оставка Бойко Борисов разпореди да бъдат освободени от длъжност всички служебни лица, участвали във вземането на решение за провеждането на семинар в Несебър, протекъл по начин, който не е съобразен с обявения ден на национален траур за жертвите от с. Хитрино.

Разпореждането е към министъра на земеделието и храните, в чийто ресор са участвалите в събитието регионални структури, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Държавата отпусна 10 млн. лева за Хитрино

Още днес 5 млн. лева ще бъдат по сметките на Хитрино, а други 5 млн. лева ще бъдат дадени по бюджета на социалното министерство. Това о...

Причината за това е проведеният семинар на служители на няколко регионални дирекции по горите, представители на природни паркове и Общинското предприятие "Туризъм публични прояви и атракции" в деня на национален траур (12.12.2016 г.) в памет на жертвите в Хитрино.

По рано ресорният министър Десислава Танева изрази „личното си човешко възмущение” от видяното и отбеляза, че е въпрос първо на лично усещане и морал човек да прецени как да действа в тежкия момент, който страната преживява. От думите й стана ясно, че тя е обсъдила случилото се и с премиера Бойко Борисов, отбелязва bTV.

Танева заяви още, че и другите отговорни лица, които са допуснали празничния край на семинара, ще се разделят с постовете си, както се и случи.

„Можеше да мине и при по-тиха форма”, призна по рано директорът директорът на Регионалната дирекция по горите в Шумен Емил Гелов, чиито служители бяха заснети от bTV да се веселят след семинар в деня на траур. Той подчерта обаче, че не става дума за тържество, защото хората си стояли по масите и вечеряли.

Три държави ни предложиха помощ за Хитрино, Борисов отказа

Министър -председателят Бойко Борисов благодари на своите колеги от Турция, Унгария и Израел във връзка с предложената от тях помощ сле...

„Вечерята започна с минута мълчание за жертвите на инцидента, след което всички служители изпратиха есемес в подкрепа на пострадалите”, разказа още Гелов.

Actualno.com припомня, че служители на няколко регионални дирекции по горите, представители на природни паркове и Общинското предприятие „Туризъм публични прояви и атракции” на Шумен се събраха на скандален семинар в деня на национален траур за жертвите от Хитрино.

Директорът на общинското предприятие „Туризъм публични прояви и атракции” в Шумен Ваня Стоянова заяви пред телевизията, че всъщност се е състоял семинар-обучение на тема туризъм. По думите й купон и банкет не е имало, а само вечеря. Мероприятието е било планирано отдавна и нямало как да бъде отменено.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Почина режисьорката Мариана Евстатиева-Биолчева

Звуците от Антарктида оживяват в интерактивна фотоизложба на Моста на влюбените на НДК

Сдружение обвинява АПИ и МРРБ в лобизъм заради пътната маркировка у нас

Миньори и енергетици на автопротест в София

Митрополит Антоний: Трябва ни деен патриарх, защото обществото има нужда от светлина и опора

С над 200 км/ч: Шофьор се заби в багер на Околовръстното в София (СНИМКИ)

Експерт се надява новите влакове на БДЖ да са от това хилядолетие

Областният управител на София обясни каква ще е съдбата на Паметника на Съветската армия

70% от хората искат нова пенсионна реформа

Жълт код за силни дъждове в седем области на страната

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com