Босия с остри реакции - към зам.-министър, тв експерт и работеща като журналист

10882
Босия с остри реакции - към зам.-министър, тв експерт и работеща като журналист
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Макар че вчера (7 юли) и днес (8 юли) българският поет и дисидент Николай Колев-Босия не протестира активно пред Народното събрание, защото, по негови думи, е пълен с течности и трябва да ги "изгони", за да не натоварва сърцето, думите му остават все така остри.

В две публикации в своя Блог Босия обръща по-сериозно внимание на медиите. Колев изрично иска право на отговор от телевизия "Европа" заради излъчено от тях интервю със зам.-транспортния министър Ангел Попов, когото Босия нарича "Геле Линейката". Попов е обвиняем, защото преди почти 6 години, според прокуратурата, е поискал подкуп от 8000 евро, за да даде 4 специализирани разрешителни ЕКМТ/СЕМТ на собственик на транспортна фирма, макар че всъщност не е можел да изпълни "обещанието" си. Ето какво казва Босия във връзка с това интервю:

Николай Колев-Босия: Ще гладувам докрай, следвам примера на Исус

На 25-тия ден от гладната си стачка общественикът Николай Колев - Босия, който иска оставката на министър Московски и разпускане на Нар...

"На 06.07.2018 г. излъчихте интервю с криминално проявените лица Ангел Попов /Геле Линейката, подсъдим по дело за изнудване, зам. министър на МТИТС и зам директора на ИА "Автомобилна администрация" Войновски, в което моето име се спряга като политическа дейност и се оспорва основанието ми за гладна стачка. Като оставим настрана всички лъжи и инсинуации, интервюто съдържа множество гнусни манипулации, които аз настоявам да опровергая с документи, факти и свидетели. За тази цел настоявам да ми се даде правото на отговор, на който да присъствам заедно със служителя на ИА "Автомобилна администрация" Иво Кръстев, за което да уведомите ръководството на ИА "АА" да бъде освободен от работа конкретно за интервюто за времето, когато трае правото на отговор. Настоявам да бъда уведомен до 09.07.2018 г. /понеделник/ до обяд за часа и датата на явяването ми, за да мога да предприема необходимите мероприятия да се явя".

Николай Колев обърна внимание и на едно от много популярните по телевизиите лица що се отнася до темата "война по пътищата" - Владимир Тодоров. Тодоров е председател на Асоциацията на пострадалите от катастрофи в България. За него Босия написа следното: 

" ... медицински случай е изпълненият с лъжи и манипулации монолог на Владимир Тодоров/някаква фалшива асоциация на потърпевшите от катастрофи/ по "България он еър". Там освен всичко останало, той излъга, че арестуваните 12 служители от организираната престъпна група в "Автомобилна администрация"-София през 2017 г., воглаве с небезизвестния Венцислав Георгиев "била възстановена от съда". Елементарна лъжа! Съдът никога не се е произнасял за това и те са възстановени тихомълком, за да заработи машината за продажба на книжки и изпити. За да опресня паметта на Тодоров ще му напомня да влезе в интернет и да чуе изказването на бившия специализиран прокурор и настоящ зам. гл. прокурор Гешев от 12.06 2017 г. по БНТ, където казва, че тази организирана престъпна група трябва да бъде осъдена и вкарана в затвор, в противен случай ще се възстанови схемата за продажба на книжки и излити. Същото казаха и говорителката на Гл. прокурор Арнаудова, и директорът на ГД БОП Спиридонов.

Поразително е това, че Владимир Тодоров е финансово заинтересован да има колкото може повиче избити и осакатени по пътищата и улиците, защото неговият "екип" довтасва пръв на местопроизшествието и предлага юридическа помощ срещу солиден процент от застраховката. Затова е естествено той да лъже, маже и манипулира общественото мнение".

Босия към президента: Писмото ви към мен е възглупаво!

Николай Колев-Босия отвърна на писмото на президента Румен Радев в блога си. Ето какво написа общественикът, който гладува вече близо 4...

Тодоров отвърна, като каза, че Босия говори неверни неща и опитва да предизвика съжаление, залагайки на репутацията си. Според Тодоров системата за шофьорските изпити към днешна дата гарантира сигурност и да се твърди, че някой можело да си купи шофьорска книжка в България било "непознаване на ситуацията".

Босия не пропуска и "вечния фактор" в съвременната българска журналистика Илиана Беновска. Преди два дни Беновска предложи воденото от нея радио К2 да стартира инициатива за набиране на пари, за да бъдат купени зъби на Колев, тъй като той не може да се храни. В типичен за нея стил, на специална пресконференция, на която беше изяснено защо Босия стигна до гладна стачка, Беновска за пореден път изследва жанра "преразказ с елементи на разсъждение".

В отговор Николай Колев написа следното: "Лицето Беновска се загрижи за зъбите ми и реши да събира пари, за да ме прати на зъболекар, понеже, видите ли, не мога да дъвча и затова съм обявил гладна стачка.

Препоръчвам ѝ горещо да употреби тези пари за две други изключително необходими за нея неща. Да си намери донори за присаждане на мозъчно вещество и морал. А иначе тя би пратила на зъболекар и отец Матей Миткалото, че и Паисий Хилендарски. Но, както ви казах, мухата не може да събира мед. Тя може само да кацне на лайното и след това на вас, за да ви оцапа и зарази".

Показва ли ни пътя Босия?

Вече 24 дни един човек, известен на мнозина, които все още се интересуват от територията, наречена "България", притиска властта. И я пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Кой има имен ден днес, 29 март, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Земетресение в Девин
Земетресение в Девин

Земетресение разлюля Девин малко след 8:30 часа тази сутрин. Трусът е бил с магнитуд 3.9 по скалата на Рихтер. ОЩЕ: Земетресение от 5,7 разлюля...