Братът на Тодор "разбрал" от експертизата за тежката му болест

3729
Братът на Тодор "разбрал" от експертизата за тежката му болест
Снимка: БГНЕС

Нормален, неусложнен начин на живот без маратонски тип усилия и препоръка за почивка – това е препоръчал през 2014 г. кардиологът на Тодор Йорданов, който почина след сбиване във Враца миналия месец.

Случаят, който предизвика протести и за който двама мъже са в ареста, придоби нов обрат след излизането на петорната съдебно-медицинска експертиза, според която младежът е починал не от понесените удари, а от тежко наследствено заболяване на сърцето.

Брат му Ивайло беше категоричен: „В нашия род такова заболяване не е регистрирано – говорил съм цяла вечер с целия си род, няма такова нещо”. По думите му те все още не са изследвани, предаде бтв.

Тодор от Враца е починал от исхемична болест на сърцето

Тодор от Враца е починал от исхемична болест на сърцето. Побоят не е причинил смъртта му. Резултатите са от петорната съдебно-медиц...

Друго, което го учудва е, че в експертизата не е записано, че ситуацията, която са създали арестуваните братя Дамянови, може да е довела до фаталния край. „Имало е удари от двете страни – един уличен просто бой, това е било”, каза Ивайло.

По думите му в свидетелските показания има непълноти, като освен това единият от братята казал пред трети лица, че не е бил Тодор „толкова много”, докато пред съда твърди, че въобще не е използвал сила.

Ивайло каза, че е чел гневните реакции срещу семейството му след излизането на експертизата: „Пълни абсурди, защото хората не четат между редовете, те четат само заглавията”.

Въпреки това на този етап те няма да искат нова експертиза.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com