БСП опита да покрие Първанов в НС, мнозинството не се подведе

6241
БСП опита да покрие Първанов в НС, мнозинството не се подведе
Депутатите отхвърлиха отпадане от дневния ред на проекта за анкетна комисия за помилванията и гражданствата при бившия президент

БСП опита да покрие гласения за нов лидер на партията бивш президент на България Георги Първанов.

Червените поискаха да се отхвърли от дневния ред проекторешението за създаване на Временна парламентарна анкетна комисия за проучване дейността на президентската институция по упражняване правото на помилване, по опрощаване на несъбираеми държавни вземания и по даване и възстановяване на българско гражданство и освобождаване и лишаване от него за времето на двата мандата на президента Георги Първанов и вицепрезидента Ангел Марин.

Пореден гаф на администрацията на Първанов

Възможно е указите, издадени от вицепрезидента Ангел Марин и през двата мандата за помилванията, да се окажат незаконни, тъй като не са...

Идеята не мина и в крайна сметка предложението за проекторешението на лидера на РЗС Яне Янев и група народни представители ще се разглежда.

"Президентът не подлежи на парламентарен контрол", заяви от парламентарната трибуна Румен Петков от Коалиция за България при представянето на искането.

Атаката срещу Първанов е от страх от неговото връщане в политиката, смята той. Когато правим такова предложение, да си даваме сметка, че има утре, и това утре ще се изсипе с пълна сила върху сега действащия президент, допълни Румен Петков. Когато се тръгва на една такава крачка, да си даваме сметка каква е перспективата, призова той.

Който предлага анкетната комисия, иска да унищожи президентската институция и да я съсипе, подчерта Петков. Тези, които днес са подкрепили анкетната комисия, утре трябва да подкрепят такава за сега действащия президент, категоричен е Румен Петков.

Депутатите решават за анкетна комисия за двата мандата на Първанов

Депутатите ще разгледат Проект за решение за създаване на Временна парламентарна анкетна комисия за проучване дейността на президентска...

Мая Манолова направи предложение за прегласуване. Няма кой да спре следващият парламент да направи постоянна комисия за проверка на президентската институция. Осъзнайте се какво правите, призова колегите си Мая Манолова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество