Буря и градушка оставиха 11 населени места в Ловешко без ток

16852
Буря и градушка оставиха 11 населени места в Ловешко без ток
Снимка: БГНЕС

Силната буря, която започна около 19 ч. и продължава до момента, е причината 11 населени места в Община Ловеч да останат без ток. Това предаде БНР.

Като че ли поутихна бурята, но в продължение на около един час тя беше изключително силна – гръмотевици, бурен вятър на моменти, проливен дъжд и градушка с големина на ледените късове над 3 см. Около 40 л/кв.м е падналият дъжд в региона, съобщиха от метеорологичната служба.

Задълженията на болницата в Ловеч гонят 2 млн. лв.

Болницата в Ловеч е натрупала задължения от 340 хиляди лева от началото на годината. Общият им размер вече е около 2 млн. лв., съобщи д...

Голяма част от Ловеч е блокиран. В централната част на града, на централния булевард на града има много закъсали автомобили и той е непроходим. Непроходими са и няколко улици към кварталите в Ловеч.

От „Гражданска защита“ съобщиха, че има множество сигнали за наводнение на жилища и мазета, и екипите отстраняват наводнените части.

На градския стадион в Ловеч след 40 минути трябваше да започне мачът-реванш от 1-я предварителен кръг в турнира Лига Европа между „Литекс“ и „Верис“, но достъпите до стадиона в Ловеч и в двете му части са блокирани от наводнените улици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com