Български туристи пострадаха от сълзотворен газ в Сърбия

7763
Български туристи пострадаха от сълзотворен газ в Сърбия

Неприятен инцидент с български туристи се е разиграл днес в сръбския град Босилеград. Няколко души от туристическа група, наброяваща 70 членове, са пострадали след като са били напръскани със сълзотворен газ.

Групата е била водена от гид и е обядвала по програма в местния ресторант „Моника". В ресторанта обаче нахлул криминално проявен и ги напръскал със сълзотворен газ. Хората почнали да се задушават и панически напуснали заведението. Сред гостите е имало и десетина местни.

Част от персонала на ресторанта е изгубила съзнание. Девет души са потърсили медицинска помощ в Здравния дом в Босилеград. Местната полиция веднага е арестувала заподозрените за инцидента Игор Христов, Сашо Маринов и Ивица Тодоров. Образувано е досъдебно производство срещу тях, съобщава Агенция "Фокус", позовавайки се на информация от Българския културно-информационен център в Босилеград

Според една от версиите за случилото се това е преднамерена провокация срещу зачестилите от две години насам туристически екскурзии-еднодневки от различни градове в България до Босилеград. Миналата година през Босилеград са минали около 100 автобуса с български туристи.

Според друга версия нападателят е бил клиент на заведението, където се спряли българите, който имал стар спор със собственика и решил да му изгони клиентелата, вземайки крути мерки.

Рекламират България като туристическа гей дестинация

Сайт в цветовете на дъгата рекламира България като туристическа гей дестинация и я представя с описанието „неоткрит гей рай&rdqu...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com