Българските шофьори направили милион нарушения за година

14726
Българските шофьори направили милион нарушения за година
Снимка: БГНЕС

За една година българските шофьори са направили 1 007 000 нарушения по пътищата. КАТ отчита 8% повече наказания. Най-често българите са били глобявани за превишена скорост, шофиране в насрещното и отнемане на предимство на пешеходец, съобщава БТВ.

Само за последните 24 часа двама души са загинали на пътя. През миналата година е отбелязан 3% ръст на тежките катастрофи, в сравнение с 2012 г. Ранените също са повече. Добрата новина е, че при повече катастрофи, броят на загиналите не е нараснал - 601 души са загубили живота си през 2013 г., както и през 2012 г.

Шефът на КАТ е отстранен

Началникът на КАТ Богдан Милчев е бил отстранен от поста си. Това съобщи информационна агенция КРОСС, базирайки се на свои източници. Н...

Статистиката сочи, че близо половината от тежките катастрофи са заради превишена скорост. Освен това голяма част от катастрофите са се случили на второкласни пътища, през нощта. Затова от КАТ пращат приоритетно екипи по пътищата в селата.

От Пътната полиция обясняват още, че не рядко се случва глоби, наложени ни на пътя се пращат на данъчните, заради грешка при попълването на платежното.

След месец ще бъде направена и нова карта, която ще показва кои пътища са най-опасни и стават най-много катастрофи. Картата ще бъде достъпна в интернет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com