Цацаров в 2016 г.: Амбицията е да се опази обществото от мутрите

2996
Цацаров в 2016 г.: Амбицията е да се опази обществото от мутрите
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата и МВР обсъдиха мерки за опазване на обществения ред. Повод за съвместното заседание стана поредният случай на насилие от сряда, когато четирима мъже нанесоха побой на семейство на Околовръстното шосе в София.

Амбицията на двете институции е да направят всичко възможно да опазят обществото от мутрите, посочи главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от БНР.

Наглост - шефът на мутрите от Околовръстното ги изкара жертви на нападение

Общо четирима души са задържани за побоя на Околовръстното шосе в София. Обвиненията са за хулиганство, за изключително дръзко поведени...

Идеята е да бъде спряна практиката на кортежите пред дискотеките и по пътищата, които предизвикват пътнотранспортни произшествия. Затова от прокуратурата са поискали от МВР за пореден път да бъде подготвен регистър за притежаваните оръжия от частни лица, включително ще се прави проверка на охранителните фирми.

Вчера стана известно, че нападателите от Околовръстното шосе са работили, макар и без договор, за криминална фигура. По-рано днес Ивайло Борисов-Ториното, който е приближен на Златко Баретата заяви, че "момчетата" били предизвикани.

От прокуратурата припомниха, че още около случая с престрелката в Лясковец, където загина барета и бяха ранени други, от МВР беше изискан такъв регистър, но не са получили нищо.

Днес е имало обещание, че със съвместни действия между МВР и прокуратурата този регистър ще бъде факт.

За тези, за които криминалното досие е форма на нормалност

В днешно време кой не е криминално проявен, те нямат влезли в сила присъди. Това заяви работодателят на биячите от Околовръстното в Соф...

"Възникналият конкретен инцидент е страшно неприятен и в същото време е поразяващ със своята бих казал наглост и съзнание за тотално несъобразяване с обществения ред", каза, цитиран от "Фокус”.

"Първата моя мисъл е, че като държавни органи трябва да спрем да вървим след пожара или след реакцията на медиите", посочи той. "Нашата реакция винаги е последваща. За съжаление тази последваща реакция, освен всичко друго не е и системна", допълни главният прокурор.

По думите му реакцията на държавните органи е винаги по конкретен повод, който във всички случаи не е добър и става обществено достояние благодарение на медиите. "Трябва да се търсят системни решения и подходът като цяло да бъде променен", заяви Сотир Цацаров.

"Исканията на Районна прокуратура София ще бъдат внесени в Софийския районен съд, ще бъде поискана мярка за неотклонение "Задържане под стража" по отношения на лицата и ще им бъдат повдигнати обвинения за средна телесна повреда, причинена по хулигански подбуди, причинена на повече от едно лице", каза главният прокурор. "Повдигнати са обвинения и за квалифицирано хулиганство, което е извършено с особена дързост", допълни той. "Това дотук е развитието на съденото производство", поясни главният прокурор.

Наглост - шефът на мутрите от Околовръстното ги изкара жертви на нападение

Общо четирима души са задържани за побоя на Околовръстното шосе в София. Обвиненията са за хулиганство, за изключително дръзко поведени...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество