Наглост - шефът на мутрите от Околовръстното ги изкара жертви на нападение

17636
Наглост - шефът на мутрите от Околовръстното ги изкара жертви на нападение

Общо четирима души са задържани за побоя на Околовръстното шосе в София. Обвиненията са за хулиганство, за изключително дръзко поведение и средна телесна повреда на повече от едно лице. Арестуваните не са членове на охранителна фирма и имат регистрация за изнудване, средна телесна повреда, грабеж, престъпления по транспорта, управление на МПС с алкохол и без свидетелство за управление.

От прокуратурата поясниха, че записът, направен от Мария Димитрова – жената на бития ни републикански шампион Васил Наумов, е иззет и ще бъде представен като доказателство пред съда. Припомняме, че по закон този запис може да не бъде взет под внимание от съда, защото не е направен със специално разузнавателно средство (СРС). При претърсване на дома на един от арестуваните е открита бухалка, а в една от колите на задържаните е намерена телескопична палка.

Битата на Околовръстното е бивша състезателка на троен скок, участвала е на олимпийски игри

Битата на Околовръстното вчера жена е бившата ни национална състезателка на троен скок Мария Димитрова, съобщава bgathletic.com. ...

Същевременно крайно скандално Ивайло Борисов-Ториното, който е приближен на Златко Баретата и е шеф на "охранителите", обясни, че "момчетата" били предизвикани. Версията му, изказана пред bTV - някаква "баничарка" почнала да засича охранителите му, някакъв младеж ги замерял с бутилки и след като спрели, ги нападнал с телескопична палка. Абсолютно са били предизвикани – правят се на мъже, замерят с бутилки, после реват, обобщи Ториното, който си призна, че охранителите му още нямат трудов договор. Ивайло Борисов добави и, че охранителите му нямат оръжие и не знае дали са криминално проявени, защото не им искал свидетелство за съдимост. В днешно време кой не е криминално проявен, те нямат влезли в сила присъди, добави Ториното. По какъв начин да действат, след като някой ми замеря автомобила, подчерта Ивайло Борисов. Ториното и индиректно си призна, че е плащал на бабаитите "на черно". Вече ще им кажа при такива случаи да се обаждат в полицията, каза още Ториното.

От прокуратурата не казаха пред Нова телевизия дали Ивайло Борисов има ефективна присъда и дали се занимава с наркотрафик. Самият той посочи, че има две дела срещу него и "са скалъпени по слухове". Няма задържани наркотици по нито един от двата случая, заяви Ториното, който не пожела да каже с какъв бизнес се занимава, но си "плаща данъците".

Като гледам думите на Ториното, няма какво да коментирам, възмути се Маноил Манев, експерт по охрана. Тези хора по никакъв начин не може да са охрана по законов начин. За съжаление през 2012 година се прие законова поправка, с която вече не се изисква психологически тест за да си охранител, подчерта и Росен Йорданов, бивш зам.-директор на Института по психология към МВР.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com