Цацаров: Води се разследване за причините за наводнението в Мизия

17489
Цацаров: Води се разследване за причините за наводнението в Мизия
Снимка: БГНЕС

Целта на посещението ни е работа в Районна прокуратура Оряхово, където имаме съвещание по досъдебното разследване за причиняването на наводнението в Мизия, каза пред журналисти главният прокурор на страната Сотир Цацаров след срещата си с общинското ръководство на Мизия, предаде “Фокус”.

Това е разследване, което се води по правилата на Наказателно процесуалния кодекс. По това разследване работата е изключително голяма, колегите от РП – Оряхово са извършили вече 39 огледа на язовири, като предстоят и още. Присъствието ни в Община Мизия се обяснява с фактора за функцията на прокуратурата по надзор на законност.

Община Мизия иска удължаване на бедственото положение

Община Мизия ще иска удължаване на бедственото положение в наводнения град, заяви заместник-кметът Николай Нековски. "По закон ние мож...

„Прокуратурата ще осъществи надзор по това как държавните органи и органите на изпълнителната власт изпълняват своите задължения в конкретния момент. Втората цел е свързана с възможността по някакъв начин, спазвайки своите правомощия прокуратурата да засили диалога, за да се засили помощта, която трябва да бъде оказана на общината в този момент”, заяви Сотир Цацаров.

Главният прокурор посочи, че в момента в Мизия 120 жилища са негодни за обитаване, 300 души живеят без покрив, а 550 души трябва да се изхранват всеки ден. Сотир Цацаров посочи, че е провел среща с председателя на БЧК Христо Григоров, който е заявил, че организацията ще продължи да изхранва населението. Според главния прокурор на страната даренията, които се събират за Мизия, трябва да постъпват чрез БЧК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com