Четвърт милион лева с ДДС отиват за вода и кафе на депутатите

6253
Четвърт милион лева с ДДС отиват за вода и кафе на депутатите
Снимка: БГНЕС

240 000 лева с ДДС ще бъдат платени от държавния бюджет за кафе и минерална вода за нуждите на Народното събрание. Това става ясно от документация за обществена поръчка, обявена на 1 февруари.

Изборът на изпълнител ще се осъществи на принципа на подадена “най-ниска” цена. По принцип това е основен механизъм за избиране на победител на обществена поръчка, но не всеки път.

Три чаши кафе на ден снижават риска от преждевременна смърт

Употребата на около 3-5 чаши кафе дневно значително снижават риска от смърт от различни сърдечносъдови болести, суицид и разстройства н...

80 000 лева, без ДДС ще плати Народното събрание за кафето на депутатите и участващите в заседанията на комисиите и срещите, които се провеждат в парламента. Още 120 000 лева ще бъдат похарчени за малки минерални води, уточнява БГНЕС. Поръчката е до изразходване на договореното количество или за максимален срок от две години.

За сравнение предишната обществена поръчка за вода и кафе за парламента беше с различни параметри. Първоначалната прогнозна стойност за доставката на минерална вода беше 60 хил. лева без ДДС, а доставчик беше „Минерална вода Княжево”. За кафе и чай парламентът даваше по-малко пари – 40 хил. лева без ДДС. Доставчик беше „Бианчи кафе”. Действащият договор обаче е за една година.

През януари Народното събрание обяви обществена поръчка за обучение на парламентаристите и по чужди езици. Стойността на поръчката отново е близо четвърт милион лева, с ДДС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com