Член на СЕМ предложи Кошлуков да се оттегли до избор на нов директор на БНТ

2958
Член на СЕМ предложи Кошлуков да се оттегли до избор на нов директор на БНТ
Снимка: БГНЕС

Членът на Съвета за електронни медии (СЕМ) Пролет Велкова (номинация на ДБ от парламентарната квота) предложи генералният директор на БНТ Емил Кошлуков да отстъпи поста си до избора на нов ръководител на националната телевизия.

Членът на Съвета за електронни медии (СЕМ) Пролет Велкова предложи генералният директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков да отстъпи поста си до избора на нов ръководител на БНТ.
Стигна се до остър словесен сблъсък между двамата при представянето пред СЕМ на отчета на генералния директор на обществената телевизия за периода януари - юни 2022 година.
Велкова коментира, че централният въпрос е този за доверието към телевизията.
"Плурализмът ми се струва, че в БНТ се разбира по-скоро и най-вече като даване възможност да се чуят различни, много, възможно всички гледни точки, което е разбира се, прекрасно, но в никакъв случай мисля, че е достатъчно, за да има плурализъм такъв, какъвто в по-задълбочения смисъл на думата трябва да го възприемаме, а именно да има журналисти, които да успяват да отсеят зърното от плявата, да помогнат на зрителя да се ориентира къде е лъжата, къде е истината, къде са фактите, къде са манипулациите."
Емил Кошлуков заяви, че доверието в БНТ е голямо:
"Докато аз съм директор, ще отстоявам независимостта и спокойствието на моите колеги. Няма да позволя партиен секретар да им казва какво да правят. На Вас как ви се струва е друга тема. Вашите мнения са си ваши, имате право на тях. Доверието в БНТ е огромно, тя е водещата телевизия в момента в България по доверие, независимо от цялата кампания, хули и опити, такива като вашите да я дискредитират. Не влияе".Членът на Съвета за електронни медии (СЕМ) Пролет Велкова предложи генералният директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков да отстъпи поста си до избора на нов ръководител на БНТ.

Стигна се до остър словесен сблъсък между двамата при представянето пред СЕМ на отчета на генералния директор за периода януари - юни 2022 година.

Велкова коментира, че централният въпрос е този за доверието към телевизията. "Плурализмът ми се струва, че в БНТ се разбира по-скоро и най-вече като даване възможност да се чуят различни, много, възможно всички гледни точки, което е, разбира се, прекрасно, но в никакъв случай не мисля, че е достатъчно, за да има плурализъм такъв, какъвто в по-задълбочения смисъл на думата трябва да го възприемаме. А именно да има журналисти, които да успяват да отсеят зърното от плявата, да помогнат на зрителя да се ориентира къде е лъжата, къде е истината, къде са фактите, къде са манипулациите", каза Велкова, цитирана от БНР.

Емил Кошлуков заяви, че доверието в БНТ е голямо и каза, че докато е директор, ще отстоява "независимостта и спокойствието" на колегите си.

АЕЖ пита СЕМ: Смятате ли да оставите Кошлуков да се пенсионира като директор на БНТ?

Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) – България се обърна с позиция към членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ), в ...

"Няма да позволя партиен секретар да им казва какво да правят. На вас как ви се струва, е друга тема. Вашите мнения са си ваши, имате право на тях. Доверието в БНТ е огромно, тя е водещата телевизия в момента в България по доверие, независимо от цялата кампания, хули и опити като вашите да я дискредитират", атакува Кошлуков.

Припомняме, че на 29 юни СЕМ три пъти не успя да се обедини около една кандидатура за генерален директор на Българската национална телевизия и така настоящият ръководител запази поста си до провеждане на нов конкурс. В началото на юли СЕМ отложи откриването на такъв конкурс заради жалба на един от кандидатите в предишния – Ирина Величкова.

По време на конкурса в края на юни Пролет Велкова гласува три пъти за кандидатурата на Венелин Петков.

ОЩЕ: Сблъсък между членовете на СЕМ: Трябваше ли изобщо да допускат Кошлуков?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 април 2024 г. (понеделник)

Най-важните новини за деня: 28 април 2024 г.

Седмична прогноза за времето за 29 април - 5 май 2024 г. (ГРАФИКА)

Добри новини за храните на борсите

Натоварен трафик по границите с Румъния

Кой става ротационен председател на СЕМ за 6 месеца

Кой има имен ден днес, 28 април, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 28 април (неделя)

Най-важното за деня, 27 април

България: Още са с млечните зъби, но вече са се напивали

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com