"Човекът на Бойко" обвини Лозан Панов в политически обвързаности

1511
"Човекът на Бойко" обвини Лозан Панов в политически обвързаности
Снимка: БГНЕС

Представляващия Висшия съдебен съвет Димитър Узунов, популярен от записите по "Яневагейт", като "човека на Бойко" обвини председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов в политически обвързаности.

Това стана на редовното заседание на Висшия съдебен съвет, на което съдебните кадровици посветиха повече от час на сигнал на евродепутата Николай Бареков срещу Панов.

Христо Иванов: "Човекът с есемесите" ще оглави ВАС

Председателят на „Да, България“ и бивш правосъден министър Христо Иванов прогнозира, че е много вероятно името на новия пре...

Оплакването на Бареков е срещу това, че не беше допуснат на инициираната от Панов миналата седмица конференция, в която участие взе Лаура Кьовеши - ръководител на румънската антикорупционна прокуратура. Европепутатът твърди, че е бил удрян от съдебната охрана и хора, близки до Съдия номер едно, и затова иска ВСС да открие процедурата за предсрочното освобождаване на Лозан Панов от поста му.

Докато дебатираха има ли съветът компетентност да се занимава със сигнала или не, съдебните кадровици влязаха в поредния си вербален сблъсък. На моменти тонът ескалираше до крясъци и лични оценки. В крайна сметка писмото на Бареков беше прието само за сведение и в отсъствието на Панов.

По този повод Димитър Узунов заяви, че той ситурно отсъства, защото тече предизборна борба и "има ангажимент към някакви митинги". Това пък възмути негови колеги, които обвиниха представляващия ВСС, че уронва престижа на Върховния касационен съд.

 

"Човекът на Бойко" във ВСС ще настоява пред ЕК за отпадане на мониторинга

Представляващият Висшия съдебен съвет Димитър Узунов ще настоява да отпадне мониторингът по Механизма за сътрудничество и оценка на Евр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com