ЦИК: Университетите да върнат студентските книжките, които са взели

12367
ЦИК: Университетите да върнат студентските книжките, които са взели
Снимка: БГНЕС

Има няколко сигнала, които бяха получени във връзка със задържани книжки в УНСС. В тази връзка ЦИК се произнесе с решение, с което да бъде изпратено писмо до всички ръководства на висшите учебни заведения, да създадат организация в днешния ден студентите да могат да си получат книжките, за да могат да гласуват в населените места, където се намира висшето учебно заведение, тогава, когато то не съвпада с постоянния адрес на избирателя, каза говорителят на ЦИК Александър Андреев. 

Той описа нарушенията в изборния ден до този момент: „Една част от сигналите, постъпили при нас са свързани с публикация на социологически проучвания в сайтове на агенции в предизборната кампания. Медиите излъчват в свои предавания предизборна агитация. Една политическа сила на своя сайт под формата на обучение за попълване на бюлетина, за да бъде отчетен като действителен гласът, реално провежда предизборна агитация да се гласува за нейната кандидатска листа”, каза Андреев. 

Уеб-базираната система ще съдейства за кариерното развитие на преподавателите в УНСС

Уеб-базираната система ще съдейства за кариерното развитие на преподавателите в УНСС. Това каза в интервю за Агенция „Фокус&rdqu...

„Има дребни нарушения във връзка с легитимацията на застъпници и наблюдатели, че в удостоверенията има грешки. По отношение на откъсването на отрязъците на бюлетината има нарушения, че това става преди поставянето на втория печат от страна на член на секционната избирателна комисия още при откъсването, което е неправилно и не би следвало да бъде извършено”, добави още той. 

Александър Андреев уточни, че сигналите, които постъпват ще бъдат разгледани в ЦИК на заседанието от 11:00 часа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com