Цонев възстанови свои земи в Царево след като Петко Арнаудов стана кмет, твърди журналист

23884
Цонев възстанови свои земи в Царево след като Петко Арнаудов стана кмет, твърди журналист
Снимка: БГНЕС

Чрез тъста си Йордан Цонев е възстановил земи в района на Царево. Общината обаче е завела дело, оспорващо автентичността на документите на г-н Цонев. Делото е спечелно на първа инстанция, но след това кмет на Царево става Петко Арнаудов. Следва обжалване от страна на тъста на Йордан Цонев, делото е загубено от общината, разказа накратко в сутрешния блок на Нова телевизия сагата около интереса на депутата на ДПС за земи в зоната на парк „Странджа” журналистът Асен Йорданов. Йорданов е основен двигател на разследващия сайт "Биволъ".

На тези земи, които са в границите на парк „Странджа”, се гледа като на стока, на земя, която да бъде застроена с жилища, категоричен е Йорданов. От кого Станишев ще пази парка – от Евгений Мосинов, общински съветник от БСП и Петко Арнаудов, които закриха парка? Мосинов беше адвокат по делото за земите на Цонев. Не може МОСВ да казва, че няма нужда от ОВОС общ устройствен план, който закрива парк „Странджа”. Когато няма екооценка, говорим за нарушение на закона. Нарушаваме и европейски директиви и България ще бъде наказана жестоко от Европейския съюз.

Казусът с парк "Странджа" може да стигне до Брюксел

Случаят с природен парк "Странджа" може да стигне до Европейската комисия. Природозащитници се заканиха, че ще сезират Брюксел, ако се ...

МОСВ не е одобрило план за управление на парк „Странджа”, а това позволява строеж на парче, категоричен е Йорданов. Той добави, че утре, 28 януари, ще има поредна порция протести срещу застрояването на Странджа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com