Цвета Караянчева нарочи протеста на ловците за политически

5993
Цвета Караянчева нарочи протеста на ловците за политически
Снимка: БГНЕС

Протестът на ловците пред Народното събрание е политически. Заставаме твърдо зад министъра на земеделието и храните Десислава Танева. Това заяви депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева, предаде  БГНЕС.

Подкрепа към ръководството на земеделското министерство изрази и председателят на Комисията по земеделие в парламента Румен Христов. Той посочи, че ловците са най-миропомазаните в бранша. Христов се оплака, че е отишъл да разговаря с ловците, но е бил изгонен с аргумента, че политиците са нежелани. Все пак той подчерта, че предложенията на ловците ще бъдат разгледани от земеделската комисия.

Национален протест на ловците

Ловците в България подготвят национален протест, ако до края на май парламентът не приеме промени в Закона за лова. Действащият закон д...

Същевременно Христов е видял на протеста депутатите от опозицията Мая Манолова и Светла Бъчварова. Именно поради тази причина според управляващото мнозинство протестът е политически. Караянчева коментира още, че на протестиращите е била осигурена храна, а някои от тях изобщо не са знаели защо се намират на площада.

Исканията на ловците

Съюзът на ловците и риболовците в България поиска промени, които да гарантират опазването на природата и дивеча в България. Иска се държавата да гарантира единството и целостта на ловното движение в България и съхраняването на дивата природа. За целта е необходим нов закон с ясни правила и регламенти и цялостна стратегия за ловното стопанство на България, която да гарантира развитието на дивечовите популации и устойчивото им ползване за не по-малко от 15 години напред.

Освен това се настоява за незабавна забрана на капаните за улов на дива свиня от свободни територии, както и бързо създаване на държавна ловна стража и ефективна система за контрол по спазване на законността в лова и за борба с бракониерите. Също така ловците искат премахване на бюрократичните пречки пред изпълнението на разпореденото в Закона за рибарство и аквакултури - задължително предоставяне на управлението на рибните ресурси на сдружения на любителите риболовци във водоемите, публична държавна собственост.

Ловци блокират пътя Смолян-Пловдив

200 ловци от Асеновград, Пловдив, Смолян, Русалско и Чепеларе блокират републиканския път Пловдив - Смолян днес по обяд за около час от...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com