Цветанов: И политици са ползвали услугите на "моделки"

8080
Цветанов: И политици са ползвали услугите на "моделки"

Има политици, които са ползвали услугите на "моделки" – проститутки. Това потвърди в отговор на въпрос вътрешният министър Цветан Цветанов по Нова телевизия, предаде БГНЕС.

Той обаче не пожела да посочи имена на такива политици.

В края на миналия месец бе задържан Антон Петров – Хамстера, а прокуратурата му повдигна обвинение за това, че е ръководил организирана престъпна група за трафик на хора и склоняване към проституция. С него бе задържан и Мирослав Йончев, съдружник в модна агенция "Май Ейджънси". В съдебна зала стана ясно, че агенцията е имала и алтернативна дейност с определени тарифи на час и на нощ за моделите в нея.

Готвели убийството на Янева

Антон Петров – Хамстера бе привикан на среща в ГДБОП заради сигнал, че възнамерява да ликвидира физически председателя на Софийск...

За да отговори на въпроса дали е възможно хората в организацията да са правили компромат чрез тези момичета – да са записвали политиците, Цветан Цветанов каза, че има такава оперативна информация. "Това е една от схемите, които е използвана за шантаж и аз съм убеден, че в минали времена, дори има и в момента видни политици, които се предполага, че се държат по този начин. Нямаме към настоящия момент свидетелски показания в тази посока, но има оперативна информация, че това е един от подходите", заяви вътрешният министър.

Той смята, че са "доста тези, които през тези 20 години сигурно са ползвали тези услуги" и има достатъчно предположения за това, но не и конкретни имена.

"За голямо съжаление през всичките тези години политиците се възползваха, както от организираната престъпност, така също и от подобни екстри, защото в един процес, когато ти вече си властимащ, получаваш подкрепата от подобни хора, разбира се, че започваш да си малко доста по-либерален в отношенията и да смяташ, че всичко ти е позволено", каза Цветанов и подчерта, че сега има политическа воля да бъдат разкрити.

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com