Да спасим Animal Rescue Sofia – осигурил дом и щастие за над 2 300 кучета

65730
Да спасим Animal Rescue Sofia – осигурил дом и щастие за над 2 300 кучета
Снимка: АРС

Съществува реална опасност Animal Rescue Sofia - малка нестопанска, неправителствена фондация, която вече 3 години стопанисва втория по големина и първия по задомявания приют в България, да затвори учреждението в Долни Богров.

В приюта работят 15 човека, но за това време са успели да осигурят дом и щастие за над 2 300 кучета, като междувременно са кастрирани безплатно за общността още 5 400.

Все по-малко бездомни кучета в София

Намалява броят на бездомните кучета в жилищните квартали на столицата. Това съобщи пред журналисти столичният кмет Йорданка Фандъкова, ...

АРС е нещо специално – изцяло българска организация на доброволен принцип, която се стреми да създаде примерен модел за работа с бездомните кучета. Работата й се заплаща само от дарения при средно дарение от 20 лева. Организацията не получава никакви средства от държавата, ЕС или чужди организации.

Ако всеки дари 20 лева, за да може да бъдат закупени нови помещения, в които да се премести приютът и където да продължи работата си и след Нова година, фондонабирателната акция би приключила за по-малко от месец.

Стопанството, което служителите искат да закупят, е с обща площ 5700 м2, в него се намират следните постройки: Сграда 1 с площ 602 м2 (кучешка); Сграда 2 с площ 167 м2 (клиника);  Сграда 175 м2 (склад). Има ток и вода, до портала води асфалтирано пътче. Постройките са бивши краварници, имат канали на подходящите за чистене места и са в прилично общо състояние. Дворът е голям, бетониран, има плътна, висока ограда.

Фермата се намира на около 300 метра от Ботевградско шосе, на по-малко от километър от настоящия приют, точно срещу Лукойл, недалеч от спирката на рейс 90. Тя вече е регистриран животновъден обект и има повечето нужни документи.

Куче в двора - увеличение на популацията на бездомните кучета

Четири от всеки пет кучета в България, които се считат за домашни, живеят на двора. И почти всички женски от това число всъщност се раз...

Цената за мястото и постройките са спазарени до 210 000Е или по 37Е на квадрат. Средствата за ремонта не са включени в тази сума – сега най-важното сега е кучетата ни да имат подслон, за удобствата ще се мисли догодина.

Повече информация може да видите на страницата на АРС-София

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com