Деца с увреждания изработват мартеници с благотворителна цел във Велико Търново

19073
Деца с увреждания изработват мартеници с благотворителна цел във Велико Търново
Снимка: Thinkstock/ Guliver

С изработването на мартеници деца с увреждания от дневния център във Велико Търново подпомагат създаването на детската площадка „Азбукари”, съобщи Агенция Фокус.

Повече от 200 мартеници, аранжирани с керамика, изработиха в часовете по арт терапия децата в неравностойно положение от дневния център във Велико Търново. Това е още един благороден жест, който правят в подкрепа на Националната кампания „Вярвам в теб!“

Обявява се сесия за приемане на предложения по програма „Изкуство и култура Велико Търново 2014“

Обявява се сесия за приемане на проектни предложения по програма „Изкуство и култура Велико Търново 2014“, съобщи Агенция Ф...

Усилията им ще подпомогнат създаването на адаптирана детска площадка за игра в старопрестолния град. Предвижда се на нея да играят всички деца, дори и тези, които имат увреждания. Събирането на средствата за реализирането на детската площадка по идея на „Сдружение Азбукари“ започна преди повече от половин година и в него активно се включват и родителите на децата с увреждания.

С поредица от благотворителни инициативи децата в неравностойно положение помагат, за да може социалната интеграция от думи да се превърне в дела. Така след София, град Велико Търново ще има пространство за обучение и забавление, което ще е пример за достъпна градска среда, толерантно отношение към децата с увреждания и техните родители.

 Усуканите за здраве червено – бели конци вече са изпратени на „Сдружение Азбукари“, за да може повече хора да научат за каузата и да я подкрепят като си закупят мартеници.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com