Делян Пеевски: Не съм олигарх, днес задкулисието излезе на светло

8603
Делян Пеевски: Не съм олигарх, днес задкулисието излезе на светло
Снимка: БГНЕС

"Днес задкулисието само излезе на светло, за да представи поредния си пасквил, наречен "Бяла книга за медийната свобода в България".

Това се посочва в обръщение на народния представител от ДПС Делян Пеевски, изпратено до медиите, във връзка с издадената днес (10 януари) от Съюза на издателите в България книга, посветена на медийната свобода и независимост у нас.

Пеевски няма нищо общо с "Булгартабак", смята Йордан Цонев

Ако намеквате за г-н Пеевски, той никога не е управлявал "Булгартабак". Това заяви депутатът от БСП Йордан Цонев. Припомняме, че официа...

"Тези, които години наред узурпираха истината и менторстваха над обществото, за да прикрият истинската си същност, тези – които надменно приемат себе си за „елита“ на нацията, се събраха днес в луксозен хотел, за да се „оплачат“ пред представителите на Европа, че в България вече има мнение, различно от тяхното, че има медии, които ги разобличават. Да има", пише Делян Пеевски.

"Удовлетворен съм от факта, че притежаваните от мен „Телеграф“ и „Монитор“ разказаха на хората за олигарсите Иво Прокопиев, Огнян Донев и Сашо Дончев, но най-вече, че нашият труд дава своя резултат – тези хора, ограбили страната ни, вече са под светлината на прожектори и това ги е изнервило до краен предел. Няма да ме уплашат жалките им мероприятия, фалшивата пропаганда и несъстоятелни тези", посочва Пеевски.

Депутатът от ДПС пише също така, че не е олигарх и вярва в истината.

Припомняме, че днес издателите на "Капитал", "Дневник", "Клуб Z", "Сега" и "Медиапул" - Теодор Захов и Иво Прокопиев, Огнян Донев, Сашо Дончев и Стояна Георгиева - участваха в дискусия при представянето на "Бяла книга за свободата на медиите в България". Изданието е проект на Съюза на издателите, реализиран от журналисти и редактори от членуващите в съюза издания. С него се иска от Европейската комисия да започне официално разследване за състоянието на свободата на словото в България.

По думите на издателите, цитирани от "Клуб Z", ситуацията на медийния пазар в България е надхвърлила всякакви приемливи граници, журналистиката е принизена в служба на една "мека диктатура" и служи като инструмент за влияние и обслужване на политически интереси. А инакомислещите медии са потискани от кръг, контролиран от една определена медийна група, живееща в симбиоза със силните на деня. В резултат страната ни е изпаднала до едно от последните места в класацията на "Репортери без граници" за свобода на словото.

Призоваха Делян Пеевски да се яви в предаването "Съдебен спор"

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е бил призован в телевизионното предаване "Съдебен спор". Това става ясно от публикация на карикатуриста...

Публикуваме цялото изявление на Делян Пеевски без редакторска намеса:

Днес задкулисието само излезе на светло, за да представи поредния си пасквил, наречен „Бяла книга за медийната свобода в България“.

Тези, които години наред узурпираха истината и менторстваха над обществото, за да прикрият истинската си същност, тези – които надменно приемат себе си за „елита“ на нацията, се събраха днес в луксозен хотел, за да се „оплачат“ пред представителите на Европа, че в България вече има мнение, различно от тяхното, че има медии, които ги разобличават. Да има.

Удовлетворен съм от факта, че притежаваните от мен „Телеграф“ и „Монитор“ разказаха на хората за олигарсите Иво Прокопиев, Огнян Донев и Сашо Дончев, но най-вече, че нашият труд дава своя резултат – тези хора, ограбили страната ни, вече са под светлината на прожектори и това ги е изнервило до краен предел. Няма да ме уплашат жалките им мероприятия, фалшивата пропаганда и несъстоятелни тези.

Защото аз не съм олигарх, не съм приватизирал без пари „Каолин“ или „Софарма“, не притежавам соларни паркове за скъпа електроенергия, не притежавам газопреносни мрежи и не богатея от таксите, плащани от хората, не използвам пенсионните спестявания във фондовете за лично финансиране, не продавам прескъпи лекарства, не укривам данъци, не водя съдебни искове срещу своята Родина и не я клеветя в Брюксел или зад океана, аз, господа олигарси Прокопиев, Донев и Дончев, притежавам само медии, с които да разобличавам такива като вас. И ще продължа да го правя, защото вярвам в истината, в правото на всеки да изразява мнението си свободно, вярвам в бъдещето на България и не съм част от т.н „Преход“, ограбил страната ни, към който вие всички принадлежите.

Опасна грешка: Вестник на Пеевски се обърка и публикува палат на Доган

Вестник "Монитор", който е част от медийната империя на депутата от ДПС Делян Пеевски, онагледи статията си "Запор на Прокопиев на море...

Гледам ви събрани заедно - Прокопиев, Донев и Дончев - българските олигарси, приватизирали икономиката на страната, узурпирали националните телевизии и съдебната система, създатели на политически проекти (като ДСБ и „Да, България“) и на мрежи от зависими НПО-та за уличен натиск, слезнали от луксозните си лимузини в петзвездния хотел „Балкан“, да обяснявате на придворните си журналисти и зависими грантаджии как трябва да „изглежда“ медийната среда, след като до скоро нямаше друга медия или друго мнение, различно от вашите, неминуемо ви асоциирам с мафиотите от филма „Кръсникът“, събрани на фамилна среща.

Липсва само Вашия създател – „Капо ди тути капи“ Иван Костов. Но колкото и романтичен да изглежда днес „Кръстникът“, времената вече са различни, а вашето време исторически изтича.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

След случая "Върбакова": Какво можете да направите, за да се предпазите от кражба на имот?

АКФ: Съдия от кръга на Нотариуса е гледала дело на съпругата му (СНИМКИ)

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Кой има имен ден днес, 29 март, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com