Делото срещу Мургина тръгна отново

4445
Делото срещу Мургина тръгна отново
Снимка: БГНЕС

Отново тръгна делото срещу бившата шефка на НАП Мария Мургина.

Преди пет години срещу Мария Мургина бяха повдигнати четири обвинения - две за престъпления по служба, за принуда и потвърждаване на неистина в декларацията ѝ пред Сметната палата.

ВКС отмени оправдателната присъда на Мургина

Върховният касационен съд (ВКС) отмени оправдателната присъда на бившия шеф на Националната агенция по приходите Мария Мургина и върна ...

Твърди се, че бившата шефка на НАП е упражнила принуда спрямо шефката на НАП-Силистра Милена Цолчовска да напусне поста си. Мургина й казала, че в противен случай ще я уволни дисциплинарно.

Според прокуратурата причина за натиска били ревизии на фирми на бившия депутат от ДПС Гюнай Сефер, с които Мургина не била съгласна. Цолчовска твърди, че натискът върху нея и обтегнатите отношения със заместника ѝ били тъкмо заради ревизии на фирми на Сефер.

По делото ще бъде разпитан бившият директор на НАП - Варна Иво Генов във връзка с разговори, които са водени с обвиняемата в инкриминирания период, предаде КРОСС.

Съдът ще изиска и справки от Софийския градски съд и Окръжния съд в Силистра във връзка с разрешени специални разузнавателни средства. Целта е да се установи какъв е резултатът от СРС-тата.

ВКС пак ще гледа делото на Мургина

Върховният касационен съд (ВКС) пак ще трябва да вземе решение по делото срещу бившата директорка на НАП Мария Мургина, предаде БГНЕС....

Делото продължава на 29 октомври.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com