Денислава Глушкова – една от големите надежди на българския тенис

9754
Денислава Глушкова – една от големите надежди на българския тенис
Снимка: Herbalife

Любителите на тениса несъмнено разпознават името на Денислава Глушкова – 18-годишната ни ракета, която вече има има зад гърба си редица успехи и се е устремила към още по-високи върхове. В историята на българския тенис има едва три европейски шампионски отборни титли, а младото момиче е част от отборите, получили две от тях, при това без загубен мач – при девойките до 12 г. и до 18 г. през изминалата година. Отново през 2022 г. Денислава се класира за участие и в четирите турнира от Големия шлем до 18 г. (Australian open,  Rolland Garross, Winbledon, US Open), като в Австралия достига осмина финал. След US Open приключва с участията при девойките и вече играе само в професионални турнири. Първата знакова победа на Денислава при жените е титлата от първия кръг на международния турнир за 25 хил. долара Santa Marina Cup в Созопол, която ѝ осигури скок с близо 500 места до 560-а позиция в световната ранглиста.

Постиженията на младата европейската шампионка са резултат на дългогодишен труд, въпреки крехката ѝ възраст. Вече десет години тя влага цялото си време и усилия на корта, а любовта ѝ към този спорт далеч не е случайна – майка ѝ е преподавател по физическа култура и спорт, както и треньор по тенис. Именно тя е изградила в Денислава спортния хъс и целеустремеността, с които печели не само титлите си и възхищението на тенис феновете, а и вниманието на един от световните лидери в сферата на хранителните добавки - Herbalife Nutrition.

Компанията, която подкрепя над 150 елитни световни атлети и спортни отбори, е и личен избор на самата шампионка. „Успехите си в спорта съм постигнала с много труд, упоритост, самодисциплина. Тренировките и участията в състезания са мой приоритет, поради което се лишавам от много неща. Спазвам строг режим на работа и хранене, а продуктите на Herbalife Nutrition са неизменна част от него. Смятам, че те имат значителен принос за моята добра спортна форма и вярвам, че ще ми помагат да се развивам в любимия ми спорт и в бъдеще“, споделя тенисистката.

„За нас е изключително удоволствие, че имаме възможност да подкрепяме толкова талантливи млади спортисти. Вярваме, че Денислава Глушкова тепърва ще бележи големи успехи на международно ниво и сме горди, че продуктите ни ще продължават да бъдат част от подготовката ѝ“, казват от компанията, от чиято продуктова гама фаворит за младата ни тенис надежда е популярният въглехидратно-електролитен разтвор CR7 Drive. Той е съвременен спортен продукт, без никакви изкуствени подсладители, лек на вкус и по формула, осигуряващ три ключови компонента за добро представяне: подобрена хидратация, витамин В12, който допринася за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия. Продуктът е разработен заедно с футболната звезда Кристиано Роналдо, и допринася за поддържането на издръжливостта при продължително физическо натоварване, както и увеличава усвояването на вода по време на тренировка.

Освен Денислава Глушкова, още над 150 спортисти и отбори-посланици на марката се доверяват на продуктите ѝ, за да поддържат добрата си форма по време и след тренировки и състезания като част от хранителните си режими.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com